TRANSFERUURTJE: Feyenoord-feest, Neres-onthulling, Suárez-nieuws

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-feest, Neres-onthulling, Suárez-nieuws

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Eigenlijk gingen we er al een klein beetje van uit dat Steven Berghuis in de aankomende transferperiode zou vertrekken. Toch is er een goede mogelijkheid dat de vleugelspits blijft, zo beaamt hij zelf in een interview met De Telegraaf. De international van het Nederlands elftal denkt namelijk wel twee keer na voordat hij een stap maakt: “Ik heb dat bij Watford toch ook gezien. Waar zit ik naar te kijken, dacht ik soms. Aan de onderkant van de Premier League zijn er wedstrijden waar het niveau niet zo hoog is, hoor. Ik heb met Feyenoord één seizoen de Champions League meegemaakt. Dat zou ik nog vaker willen.” Een tijdje geleden heeft Berghuis een gesprek gevoerd met oefenmeester Dick Advocaat en technisch directeur Frank Arnesen: “Ze vroegen hoe ik er nu in stond. Toen heb ik het precies zo verwoord. Dat ik blij ben met mijn rol als aanvoerder, met de spelers die we nu hebben, met de trainer, met Frank zelf en met het topsportklimaat dat er nu is.”

Er kwamen in de afgelopen transferperiodes meerdere biedingen binnen bij Ajax op David Neres. Manchester United wilde hem hebben en ook Guangzhou Evergrande was bereid om een flink miljoenenbedrag over te maken op de rekening van de Amsterdammers. De vleugelspits raakte dit seizoen echter geblesseerd in het Champions League-uitduel met Chelsea. Op de clubsite van Ajax vertelt hij: “In eerste instantie leek het een hele simpele blessure, maar gedurende mijn herstel werd het steeds ingewikkelder en traden er complicaties op. Elke keer als ik terugkeerde op het veld kreeg ik een terugslag. Dat maakte mijn herstel ook zo moeilijk. Ik trainde onwijs hard en deed er alles aan om terug te keren, maar ik boekte geen progressie.” Inmiddels gaat het echter de goede kant op met de Braziliaan: “Ik hoop het volgend seizoen weer goed te gaan doen voor de ploeg. Dat begint door een goede voorbereiding te draaien met het team. Ik denk dat wij vervolgens weer een sterk seizoen kunnen doormaken. Ik hoop voor mezelf dat mijn knie goed blijft herstellen.” De woorden van Neres lijken te betekenen dat hij ook volgend seizoen nog bij Ajax speelt.Het is inmiddels wel algemeen bekend dat FC Barcelona vol inzet op de komst van Lautaro Martínez van Internazionale. De Catalanen beschikken echter al over Luis Suárez en er zit vermoedelijk slecht nieuws in het vat voor de Uruguayaan. Volgens het dagblad Sport heeft Martínez namelijk om toezeggingen gevraagd bij de clubleiding van Barça. De Argentijn wil wel naar het Camp Nou-stadion komen, maar alleen als hij daar eerste spits wordt en niet de bank warm moet houden áchter Suárez. Het medium stelt dat de clubleiding van de nummer één van de Primera División dat wel wil beloven. Dat betekent echter weer dat Suárez reserve wordt, of oefenmeester Quique Setién moet voor een opstelling met twee spitsen spelen. De coach dient echter ook rekening te houden met de aanwezigheid van Lionel Messi, die onaantastbaar is, en Antoine Griezmann, die toch 120 miljoen euro heeft gekost. Het zou dus zomaar eens zo kunnen zijn dat Suárez in mag rukken. En dat is weer interessant voor Ajax. De spits heeft immers al een paar keer gezegd dat hij wel terug wil keren naar de Johan Cruijff ArenA. Hij is natuurlijk wel een hele dure optie en de coronacrisis zou roet in het eten kunnen gooien. Veel mits en maren, dus.

Buitenland:

Justin Kluivert speelt de komende seizoenen mogelijk in de Premier League. AS Roma en Everton overwegen om de oud-Ajacied te betrekken in een ruiltransfer, aldus Calciomercato. Kluivert kwam afgelopen seizoen relatief veel in actie voor de Romeinen, maar geheel onomstreden is hij niet. De club ziet in hem zelfs ruilmateriaal nu de transfermarkt in elkaar dreigt te storten. Het idee is om de vleugelaanvaller voor twee seizoenen te verhuren aan Everton. AS Roma zou daarentegen juist twee jaar lang de kans krijgen om Moise Kean op huurbasis in te lijven. Het voordeel is dat Mino Raiola de zaakwaarnemer is van beide aanvallers. Hij moet deze ruiltransfer dan ook in goede banen proberen te leiden.

Kenny Tete transfereerde van Ajax naar Olympique Lyon en deed het aanvankelijk best aardig in de Ligue 1. Op een gegeven moment werd hij echter op de reservebank geposteerd en eigenlijk kwam de back daar nooit meer van af… Nu zit zijn tijd in het Parc Olympique Lyonnais er vermoedelijk op. De Franse competitie is definitief stopgezet en volgens L’Équipe moet Tete op zoek naar een nieuwe werkgever. Journalist Bilal Ghazi gaat zelfs nog een stapje verder en stelt dat Lyon er alles aan wil doen om de vleugelverdediger kwijt te raken.Pedri speelt op dit moment nog voor Las Palmas, maar transfereert aan het einde van het huidige voetbalseizoen naar FC Barcelona. En de jonge middenvelder verwacht ontzettend veel van zijn periode in het Camp Nou-stadion. Op het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever vertelt hij namelijk: “Het is mijn droom om in Camp Nou te spelen, al sinds ik heel klein was. In de kleedkamer bij Las Palmas proberen ze me al gek te maken, daar zeggen ze dat Setién van mijn speelstijl houdt.” Pedri wordt soms vergeleken met Andrés Iniesta: “Iniesta is altijd mijn grote voorbeeld geweest, maar door mijn vader heb ik ook veel beelden gezien van Michael Laudrup.” De voormalige international van Spanje vormde jarenlang een ijzersterk duo met Xavi: “Ik denk dat ik een geweldig duo kan vormen met Frenkie de Jong. We passen goed bij elkaar. Van alle spelers in de huidige selectie lijkt mijn speelstijl ook het meest op die van hem, al speel ik iets verder naar voren.”

Blijft Neres bij Ajax?

  • Sowieso
  • Denk het niet…
467+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:06
0+
Karsdorp gruwelijk in de fout, Koopmeiners verzorgt assist op Europese avond
22:52
45+
Zorgen om aanblijven FC Twente sterkhouder
22:11
25+
Feyenoord oefent tegen Benfica
21:23
188+
Theo Janssen blij met NEC supporters
20:55
442+
‘Liverpool-leegloop dreigt voor Arne Slot’
20:21
35+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
20:00
110+
Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”
19:52
100+
Mossou en Warmerdam hard maar fair over Mark van Bommel
19:26
92+
Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Duitsland een feit
18:49
45+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:29
11+
Nederland krijgt op EK niet te maken met Franse pechvogel
18:09
211+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
387+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
77+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
4+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
16:49
250+
‘Ajax wil Zuid-Amerikaans toptalent halen’
16:29
47+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
99+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
15:45
80+
Ten Hag lacht om transfersuggestie: “Iedere transferperiode weer…”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie