AZ-talenten verpulveren na FC Barcelona ook Real Madrid

Nadat FC Barcelona in de achtste finales van de UEFA Youth League al met 0-3 uitgeschakeld werd, moest woensdag ook Real Madrid aan de dadendrang van AZ geloven. De Alkmaarders maakten gehakt van de Madrilenen en zegevierden maar liefst met 4-0.

AZ op rozen

AZ zat na een half uur spelen al op rozen tegen De Koninklijke. Een ketser van de Real-doelman leidde de 1-0 voorsprong in van Daniël Beukers, die dankbaar de losgelaten bal met de linkervoet in de goal drukte. Enkele minuten later verdubbelde Ernest Poku op formidabele wijze de voorsprong.

In de tweede helft liet AZ Real Madrid niet dichterbij komen en liep het zelfs uit naar een ruime overwinning. Mexx Meerdink deelde een kwartier voor tijd de definitieve genadeklap uit, nadat de bal binnen de zestien voor de voeten van de aanvaller kwam.

Daarmee was de koek nog niet helemaal op aan Alkmaarse kant. Beukers ramde de bal na een geweldige actie hard in de korte hoek langs de Real-doelman en gaf de zege van AZ daardoor nog meer glans. Na de 0-3 overwinning op Barcelona, mag de 4-0 overwinning op Real opnieuw een prestatie van formaat genoemd worden.

Wat is volgens jou het mooiste doelpunt?