Kingsley Ehizibue

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Kingsley Ehizibue

Kingsley Ehizibue is een Nigeriaanse rechtsback met Duitse en Nigeriaanse roots. In de zomer van 2022 veruilde hij 1. FC Köln voor Udinese.

  • Ehizibue speelt momenteel voor Udinese
  • De verdediger kwam eerder uit voor PEC Zwolle en 1. FC Köln
  • Hij speelde één interland voor Jong Oranje
  • Ehizibue werd geboren in Duitsland

Clubcarrière

Kingsley Osezele Ehizibue werd op 25 mei 1995 geboren in het Duitse München. Opgroeien deed hij in Nederland, waar het gezin zich vestigde in Zwolle. De rechtsbenige verdediger trapte zijn voetbalcarrière af bij amateurclub CSV ’28 en trok daar de aandacht van talentscouts van PEC Zwolle.

Debuut voor PEC Zwolle

Ehizibue debuteerde op 29 oktober 2014 in de hoofdmacht van PEC Zwolle, dat een bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg met 6-1 wist te winnen. Na 68 minuten viel hij in voor Bram van Polen. De Blauwvingers bereikten in het seizoen 2014-2015 opnieuw de bekerfinale, maar in tegenstelling tot een jaar eerder bleef een ultieme triomf uit (0-2 voor FC Groningen). Ehizibue, die in De Kuip niet tot de wedstrijdselectie behoorde, was in de tussentijds reeds gedebuteerd in de Eredivisie.

Op 13 december 2015 maakte Ehizibue tegen AZ (2-1 overwinning) zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle. De rechtspoot was inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde. Dat bleef het geval tot en met de zomer van 2019, waardoor zijn teller opliep naar 135 officiële wedstrijden (negen doelpunten en achttien assists).

Transfer naar Keulen

In januari 2019 toonde het Italiaanse Genoa concrete interesse. De Serie A-club bereikte een akkoord met PEC Zwolle, maar de verdediger besloot zijn gevoel te laten spreken door een overstap af te wijzen. Een half jaar later vertrok hij alsnog door in te gaan op een aanbod van de Duitse promovendus 1. FC Köln. Op 11 augustus 2019 maakte Ehizibue zijn debuut in de DFB-Pokal tegen SV Wehen Wiesbaden (winst na strafschoppen). Zijn eerste doelpunt voor de club uit Keulen maakte hij op 2 februari 2020 tegen SC Freiburg (4-0).

Met 1. FC Köln ontsnapte Ehizibue in 2021 aan degradatie uit de Bundesliga. Zijn team eindigde als zestiende en verloor de heenwedstrijd in de play-offs met 0-1 van Holstein Kiel, maar trok alles recht in de returnwedstrijd (1-5). Zijn derde seizoen verliep aanzienlijk beter door een zevende plaats te bemachtigen in het eindklassement. Köln kwalificeerde zich daarmee voor de voorrondes van de Conference League. Zijn team bereikte het hoofdtoernooi na een 0-3 zege op Fehérvár FC, maar na zijn 76ste optreden besloot Ehizibue een nieuw avontuur aan te gaan.

In het shirt van Udinese (Pro Shots)

Udinese

Aan het einde van de zomerse transferperiode van 2022 maakte Ehizibue de overstap naar Udinese. De nieuwkomer maakte op 31 augustus meteen zijn debuut tegen Fiorentina (1-0 overwinning). Zijn eerste doelpunt in Italiaanse dienst maakte hij op 22 januari 2023 tegen Sampdoria, dat daardoor met 0-1 werd verslagen. In zijn eerste seizoen speelde Ehizibue 28 officiële wedstrijden voor de Serie A-formatie.


Interlandcarrière

Ehizibue speelde één wedstrijd als jeugdinternational. Op 28 maart 2016 debuteerde de toenmalig PEC-verdediger in Jong Oranje, dat de leeftijdsgenoten van Servië wist te verslaan (1-0).

Laatste update: 15 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie