Manchester United en Chelsea naar Champions League

Foto: Manchester United en Chelsea naar Champions League

Manchester United heeft zich zondagavond geplaatst voor de Champions League. De nummer drie van de Premier League rekende in het King Power Stadium af met concurrent Leicester City: 0-2.

United begon met één punt voorsprong op Leicester aan deze ontmoeting. Een gelijkspel zou volstaan voor plaatsing voor de groepsfase van het miljoenenbal, waar een nederlaag fataal zou zijn indien Chelsea zou winnen van Wolverhampton Wanderers. Leicester wist dat het móést winnen als de Londenaren hun plicht zouden doen op Stamford Bridge.

Leicester kon het United echter niet heel lastig maken. Jamie Vardy raakte nog wel de lat middels een verrassende kopbal, maar verder had de thuisploeg weinig in de melk te brokkelen. Bruno Fernandes besliste de strijd uiteindelijk in het voordeel van United. In de eerste helft werd zijn treffer nog afgekeurd wegens buitenspel, maar in de 71ste minuut sloeg hij alsnog toe.

Fernandes zag teamgenoot Anthony Martial worden gevloerd door voormalig United-speler Jonny Evans. De Portugees mocht vanaf elf meter aanleggen en passeerde Kasper Schmeichel: 0-1. Daarmee bezorgde hij United de derde plek én kwalificatie voor de Champions League. Evans kreeg in extremis nog direct rood alvorens Jesse Lingard de 0-2 maakte na een fout van de Leicester-goalie.

Chelsea maakt geen fout

Net als landskampioen Liverpool, runner-up Manchester City en Manchester United plaatst ook Chelsea zich voor de lucratieve Champions League. Het elftal van Frank Lampard maakte geen fout tegen Wolverhampton Wanderers: 2-0. Mason Mount (ex-Vitesse) en Olivier Giroud troffen kort voor de pauze doel, waardoor Chelsea als nummer vier het Premier League-seizoen afsluit.

Liverpool en City sluiten succesvol af, Van Dijk scoort

Liverpool heeft het seizoen in stijl afgesloten. Op St. James’ Park kwam de ploeg van Jürgen Klopp nog wel op achterstand door een razendsnelle treffer van Dwight Gayle, maar Oranje-international Virgil van Dijk bracht de bezoekers weer langszij tegen Newcastle United. In de tweede helft beslisten Divock Origi en Sadio Mané het duel in het voordeel van de kampioen: 1-3.


Manchester City werd dit seizoen onttroond als nummer één van Engeland, maar met 81 punten kwam de tweede plek geenszins in gevaar. Dat puntenaantal werd zondagavond bereikt dankzij een 5-0 zege op Norwich City. Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne maakten al in de eerste helft al het verschil voor ‘The Citizens’. Raheem Sterling, Riyad Mahrez en opnieuw De Bruyne maakten het feest compleet.

Tottenham grijpt Europees ticket

Tottenham Hotspur krijgt de kans om volgend seizoen opnieuw Europees voetbal te spelen. De Londenaren plaatsten zich voor de Europa League middels een 1-1 gelijkspel bij Crystal Palace. Spits Harry Kane dacht de bezoekers zelfs de winst te bezorgen, ware het niet dat Jeffrey Schlupp dat acht minuten na rust wist te dwarsbomen.

Villa blijft in Premier League, exit voor Aké

Nathan Aké, nadrukkelijk gelinkt aan Manchester City, is gedegradeerd met AFC Bournemouth. Zijn ploeg had door het 1-1 gelijkspel tussen West Ham United en Aston Villa (dat zich weet te handhaven) niet voldoende aan de knappe 1-3 zege bij Everton. Watford verloor met 3-2 bij Arsenal en volgt zowel Bournemouth als het Norwich City van Tim Krul naar het Championship.

Niet genoemde uitslagen: Burnley – Brighton & Hove Albion 1-2, Southampton – Sheffield United 3-1

Had je dit verwacht van United?

  • Ja
  • Nee
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
42+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
52+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
21+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
253+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
51+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
87+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
212+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
79+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
748+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
161+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
345+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
746+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
198+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
322+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
337+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie