‘Ik denk dat Nathan Aké wel klaar is voor het hele grote werk’

Foto: ‘Ik denk dat Nathan Aké wel klaar is voor het hele grote werk’

Er zit vermoedelijk een hele mooie transfer aan te komen voor Nathan Aké, die in het hier en nu nog voor AFC Bournemouth speelt. Manchester City, Chelsea en Manchester United willen hem namelijk hebben. Zijn voormalige trainer Cor Adriaanse denkt dat de verdediger geschikt is voor de top.

De coach die de Oranje-international onder zijn hoede had in de B1 van Feyenoord vertelt aan De Telegraaf: “Nathan is een hartstikke goed joch. Ik heb hem altijd een prettige jongen gevonden om mee te werken, heel leergierig en een goede prof. En hij had ook nog eens goede ouders. Ik hoop dat hij een mooie volgende stap kan gaan maken. Ik denk dat hij wel klaar is voor het hele grote werk.”

Het verbaast Adriaanse totaal niet dat het talent van Aké boven is komen drijven: “Samen met Tonny Vilhena behoorde hij tot de allergrootste talenten van zijn lichting. Ze hadden een aardig ploegie met ook jongens als Karim Rekik, Anass Achahbar en Jean-Paul Boëtius, maar het waren Vilhena en Aké die als jongsten – ze waren eerstejaars B – altijd de kar moesten trekken. Alles kwam altijd op hun schouders terecht.”

Op zijn zestiende vertrok hij naar Chelsea… had hij niet beter bij Feyenoord kunnen blijven? “Die discussie is al zo vaak gevoerd. Daar is moeilijk antwoord op te geven. Het is wel zo dat Tonny Vilhena, het andere grote talent van zijn lichting, al op zijn zestiende in het eerste speelde. Maar als Nathan deze zomer inderdaad een transfer naar Manchester City of een andere Engelse topclub kan maken, dan is hij toch aardig op zijn pootjes terecht gekomen.”

Is Aké geschikt voor de top?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie