Transferleegloop: wat blijft er eigenlijk van Ajax over?

Foto: Transferleegloop: wat blijft er eigenlijk van Ajax over?

Het Eredivisie-seizoen is vroegtijdig tot een einde gekomen. Voor fans betekent het dat ze al vroegtijdig van sommige spelers afscheid moesten nemen, zoals bijvoorbeeld Hakim Ziyech, die eerder dan verwacht zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelde. Wie een half jaar geleden de balans had opgemaakt bij de club in Amsterdam, leek correct te voorspellen dat een complete leegloop aanstaande was.



Maar hoe zit dat eigenlijk in een wereld die de gevolgen van het coronavirus moet incalculeren? Blijft er niets van Ajax over of valt het allemaal best mee? Wij maken de balans op bij de grootste namen bij Ajax die mogelijk een transfer maken.



André Onana



Als eerste is het de standvastige keeper André Onana die aan de beurt is. De doelman uit Kameroen heeft nog een contract dat loopt tot en met 2022, maar of hij het doel uit Amsterdam blijft beschermen is nog maar de vraag. Eerder meldden FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur en Chelsea zich al voor de doelman. 



Interesse genoeg zou je denken, maar op het moment is het volgens zaakwaarnemer Albert Bottines vrij rustig. Goed nieuws voor Ajax, dat als voorzorgsmaatregel alvast Maarten Stekelenburg terughaalde naar Amsterdam. Toch kan het maar zo de stilte voor de storm zijn, iets waar Onana zelf op hoopt zodat hij een droomtransfer kan maken.



Oordeel: gaat een transfer maken



Nicolas Tagliafico



Ook de held van Amsterdam, Nicolas Tagliafico, kan mogelijk bij een nieuwe club beginnen wanneer het volgende seizoen van start gaat. Hoewel zijn contract nog loopt tot en met 2022, gingen er in de vorige zomerse transferwindow en vervolgens ook de winterstop geruchten over een mogelijke transfer van de back. De Argentijn wordt gesteund door Ajax als hij een overstap wil maken naar een andere club.



Belangstelling voor de linksback zou er dan ook zijn, namelijk door een club in de Premier League die eerder dit seizoen al zaken heeft gedaan met Ajax. Natuurlijk doelen we op Chelsea, dat ook al Hakim Ziyech overgenomen heeft. Verder zijn ook FC Barcelona en Arsenal geïnteresseerd in Tagliafico, maar dan is er nog wel het prijskaartje van 30 miljoen euro dat betaald moet worden.



Oordeel: gaat een transfer maken



Sergiño Dest



Ook op de andere vleugel wordt in de wandelgangen gesproken over een mogelijke transfer. De kampioen van Duitsland, Bayern München, zou namelijk interesse hebben hebben voor de rechtsback. Ten Hag sluit dan ook niet uit dat Dest vertrekt, ondanks dat de speler in kwestie daar zelf nog niet zo zeker over is. 



De vraagprijs voor de jonge verdediger ligt tussen de 20 en 30 miljoen euro. De vraag is natuurlijk of die betaalt gaat worden voor de negentienjarige Amerikaan. Tel daarbij op dat Dest eigenlijk pas een seizoen in Ajax 1 speelt en de kans is zeker aanwezig dat Dest nog gewoon een jaar in Amsterdam te vinden is op het voetbalveld.



Oordeel: blijft nog een jaar bij Ajax



Donny van de Beek



Voor Donny van de Beek lijkt er geen ontkomen aan. De middenvelder wordt al maandenlang gelinkt aan Real Madrid en ook recentelijk steken de geruchten rondom een transfer naar De Koninklijke de kop weer op. Bij Real Madrid lijken namelijk een aantal middenvelders (James Rodríguez en Luka Modric) het veld te ruimen. Dit maakt de ruimte vrij voor een transfer voor de 23-jarige Nederlander.



Oordeel: gaat een transfer maken



Dusan Tadic



Ook rondom Dusan Tadic gingen er lange tijd geruchten over een mogelijke transfer naar Spanje. Niet Real Madrid, maar FC Barcelona zou interesse hebben gehad in de nummer 10 van Ajax. In januari gingen er zelfs geruchten rond over een bliksemtransfer die in de winterstop plaats had moeten vinden. 



Dat gebeurde allemaal niet, maar voor de zomer staan alle deuren open. Toch lijkt de kans klein dat Tadic gaat vertrekken. De aanvoerder laat tegenover Ajax TV weten dat hij een duidelijke doelstelling heeft voor Ajax komend seizoen. De titel moet weer naar Amsterdam en in de Champions League moet gepresteerd worden. Aan een transfer lijkt Tadic dan ook niet te denken.



Oordeel: blijft nog een jaar bij Ajax







Quincy Promes



Iemand die wel mogelijk al een andere club kijkt, is Quincy Promes. Ondanks dat de 28-jarige aanvaller pas een jaar bij Ajax zit en nog een contract heeft tot en met 2024, zou Promes wel openstaan voor een transfer. De vleugelspeler heeft wel oren naar een avontuur in Engeland, maar of dat er gaat komen is nog maar de vraag. Concrete interesse is er op het moment namelijk nog niet.



Oordeel: blijft nog een jaar bij Ajax

Wie gaat er een transfer maken?

  • André Onana
  • Nicolas Tagliafico
  • Sergiño Dest
  • Donny van de Beek
  • Dusan Tadic
  • Quincy Promes
3049+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
44+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
58+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
260+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
53+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
89+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
219+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
82+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
767+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
163+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
45+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
353+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
751+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
200+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
340+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie