Toon Gerbrands laat zich uit over coronamaatregelen

Foto: Toon Gerbrands laat zich uit over coronamaatregelen

De nieuwe coronamaatregelen van het kabinet hebben in principe niet zo heel veel te betekenen voor PSV, want de wedstrijd van de Eindhovenaren tegen FC Emmen zou toch al uitgesteld worden. Ook het duel met Fortuna Sittard wordt nu echter op een latere datum gespeeld.

Algemeen directeur Toon Gerbrands van de Eredivisie-topclub laat aan De Telegraaf weten: “Alle begrip voor deze maatregelen. We volgen de richtlijnen die we krijgen van de overheid nauwgezet. Het is een ernstige situatie en daar gaan we heel zorgvuldig mee om.”

De beleidsbepaler vervolgt: “Natuurlijk is het jammer dat het zo moet lopen. Er komt een hoop bij kijken. We zijn de interland (Oranje tegen de Verenigde Staten, red.) in het Philips Stadion kwijt en er waren al 17.000 kaarten verkocht voor een wedstrijd van de PSV-vrouwen tegen Ajax, maar de gezondheid moet voorop staan.”

Gerbrands heeft grote zorgen over het verdere verloop van de competitie… “We zitten op een escalatieladder en je weet niet waar het heen gaat. Er zijn meerdere scenario’s, maar je bent afhankelijk van hoe de crisis zich ontwikkelt. Wat in mijn ogen wel een must is, is dat we het seizoen afmaken. Bij voorkeur met publiek, zoals we dat hebben afgesproken, maar als de situatie problematisch blijft, zal er toch naar oplossingen gezocht moeten worden. Misschien ontkom je daarom in een later stadium toch niet aan wedstrijden zonder publiek. Het is op dit moment allemaal heel lastig in te schatten.”

Denk jij er ook zo over?

  • Ik wel
  • Ik niet
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie