‘Koeman lonkt naar verrassende spits voor Oranje’

Foto: ‘Koeman lonkt naar verrassende spits voor Oranje’

Het Nederlands elftal moet het komende zomer vrijwel zeker zonder Memphis Depay en Donyell Malen stellen op EURO 2020. Bondscoach Ronald Koeman heeft in Ryan Babel, Myron Boadu, Luuk de Jong en Wout Weghorst verschillende alternatieven voor de spitspositie, maar mogelijk kiest hij voor een héél andere oplossing.

De Telegraaf schrijft: “Wordt Steven Bergwijn (22) de spits van PSV én Oranje? De international lijkt op tijd fit voor de herstart van de Eredivisie komende zondag tegen VVV-Venlo en daarmee dient zich direct een oplossing aan voor de spitspositie van PSV. Interim-coach Ernest Faber opteert nadrukkelijk voor de man die eerder dit seizoen onder de vertrokken Mark van Bommel al indruk maakte als nummer negen.”

Koeman zal die situatie ongetwijfeld met interesse volgen. “Eenmaal fit, heeft hij alles om het type spits te zijn dat past in de invulling die Koeman geeft aan de positie van aanvalsleider van het Nederlands elftal. (…) Onder Van Bommel liet Bergwijn onder meer tegen LASK Linz en in De Kuip, na het fatale uitvallen van Malen, zien ook een uitstekend aanspeelpunt te kunnen zijn. In de jeugd en in Jong Oranje speelde hij eerder ook al op die positie.”

Bergwijn speelt liever vanaf de flanken, maar oud-PSV’er Jürgen Locadia ziet hem zeker als mogelijke spits van Oranje. Hij vertelt: “Stevie heeft laten zien dat hij een hoog niveau aankan, ook al bij het Nederlands elftal. Op het EK kom je natuurlijk serieuze tegenstanders tegen. Dat kan hij zeker aan. Ook in de spits.”

Zou je dat toejuichen?

  • Ja
  • Nee
919+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie