Zorgen om ‘nieuwe mindset bij Ajax’

Foto: Zorgen om ‘nieuwe mindset bij Ajax’

Het is momenteel erg onrustig bij Ajax, en daar weten de directieleden in Amsterdam ook niet veel tegenin te brengen. Sterker nog: Gerry Hamstra en ook trainer Alfred Schreuder lijken het alleen maar te versterken. Clubwatcher Johan Inan stelt dat ‘het fel bagatelliseren van de Champions League-afgang veel zegt over de staat van Ajax momenteel’.

 “Dat het nieuwe technische hart niet direct louter voltreffers laat noteren, is nog wel uit te leggen. Dat lukte Overmars ook niet. Gevaarlijker is misschien wel dat met de wisseling van de wacht de mindset lijkt veranderd. Hamstra stelde dat Ajax op koers ligt voor het Europese doel (overwinteren) en het behalen van de landstitel, met vier punten voorsprong op de concurrentie”, schrijft Inan in het Algemeen Dagblad.

‘Nieuwe mindset’

 “Je kunt ook stellen: drie punten tegen het zwakke Rangers en vier pijnigingen tegen een weliswaar ontketend Napoli en een fysiek en sportief afglijdende gigant als Liverpool is voor Ajax-begrippen dramatisch. Was het niet juist het kritische arendsoog waarmee trainer Erik ten Hag de club richting de elite stuwde? Het was nooit goed genoeg, zelfs niet toen Borussia Dortmund in een masterclass ondersteboven werd gespeeld.”

Inan besluit: “Of het nou gaat om het gebrek aan eenheid tussen rvc en directie, de vele centen die in (vooralsnog) mislukkende aankopen zijn gestoken en het tactisch goed neerzetten van het kwetsbare elftal in een topduel. Het is vooral aan Van der Sar om nu wel adequaat te handelen en het ambitieniveau van Ajax te bewaken. Anders blijft de lat zakken en is de schade bij Ajax straks helemaal niet te overzien.”

Eens met Inan?

  • Ja
  • Nee
244+ Votes

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 1 november 2022 20:58.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie