”Zondagochtendvoetballer’ Ajax kan toptransfer vergeten’

Foto: ”Zondagochtendvoetballer’ Ajax kan toptransfer vergeten’

Sjoerd Mossou heeft in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad keihard uitgehaald naar Mohammed Kudus. De Ajax-aanvaller deed weinig tot niets bij het tweede doelpunt van FC Groningen. De houding van de Ghanees international zegt volgens Mossou veel over het huidige Ajax, die denkt dat de aanvaller mogelijk een echte toptransfer kan vergeten.

Kudus gekraakt

Mossou vond het bizar dat Kudus totaal niets deed bij de 2-3 van Groningen. “Dat zie je echt niet meer anno 2023 in topvoetbal. Kudus laat het volledig lopen als een voetballer op zondagochtend die nog speelt met een kater van de avond ervoor. Dit is hoe een amateurvoetballer druk zet, maar dan wel in het vierde of vijfde team.”

Veelzeggend voor Ajax

In de podcast van de ochtendkrant noemt de voetbaljournalist het een veelzeggend moment. “Het gaat niet alleen om Kudus, want je ziet dat er binnen het team van Ajax heel veel niet klopt.” Volgens Mossou zit Ajax dan ook nog altijd in een zorgelijke situatie. Ajax mag blij zijn als ze de laatste twee wedstrijden (tegen FC Utrecht en FC Twente, red.) nog winnen, maar je kunt het je bijna niet voorstellen.

Volgens Mossou kan Kudus door zijn optreden mogelijk een toptransfer vergeten. “Hele goede scouts letten ook op dit soort details. Die kijken ook naar dit soort momenten. Dit soort details maken het totale beeld van een speler en dit helpt natuurlijk niet.” Volgens de voetbaljournalist laat het zien dat Kudus nog lang geen echte topvoetballer is. “Het is een geweldige voetballer, maar je mist iets in het realiseren dat je profvoetballer bent. Een speler die top is op alle gebieden, ook mentaal, overkomt dit nooit, echt nooit.”

Moet Ajax komende zomer Kudus verkopen?

  • Ja, afscheid van nemen
  • Nee, zien te behouden
787+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie