‘Zomer-exit voor onwaardige Ajacied’

Foto: ‘Zomer-exit voor onwaardige Ajacied’

Valentijn Driessen heeft er weinig geloof in dat Ajax zich donderdag ten koste van Aston Villa gaat plaatsen voor de volgende ronde van de Conference League. De voetbaljournalist was niet onder de indruk van Villa, dat afgelopen weekend van het veld werd geveegd door Tottenham Hotspur, maar vond het niveau van Ajax tegen Fortuna Sittard nog bedroevender.

Driessen voorspelt kansloze missie voor Ajax tegen Aston Villa

“Wie zondag na Aston Villa-Tottenham Hotspur doorschakelde naar Ajax-Fortuna Sittard schrok zich een beroerte van het niveauverschil op alle vlakken: technisch, tactisch, intensiteit, individuele kwaliteiten, tempo, beleving en alles wat er nog meer valt te verzinnen”, begint Driessen in zijn column in De Telegraaf aan een voorzichtige voortuitblik op het Conference League-treffen.

Toch maakte Villa volgens Driessen geen al te beste indruk tegen de Spurs. “Waar Villa met twee vingers in de neus overeind bleef in de Johan Cruijff ArenA, daar werd Unai Emery met zijn ploeg van het veld geveegd door Spurs. De zo vaak bewierookte trainer Emery had Villa na Ajax en in aanloop naar Spurs niet van de handrem gekregen. Na de wanvertoning in Amsterdam, waar Aston Villa slechts uitblonk in het plichtmatig verstieren van een leuke voetbalavond, gaf die dikke nederlaag voldoening. En het bewijs dat je benen stil houden geen enkele garantie voor een volgende wedstrijd biedt.”

Ajax moet afscheid nemen van Mannsverk

De Ajax-watcher stelt echter dat de Amsterdammers zich echter geen enkele illusie hoeven te maken. “Op invaller Brian Brobbey en in mindere mate Kenneth Taylor na was het één en al armoe tegen Fortuna Sittard. Met duizend breedtepassjes kan je het spel niet maken, hoeveel je ook neertelt voor Jordan Henderson en Sivert Mannsverk.”

Dat de Noor überhaupt bij Ajax speelt is volgens Driessen al een grote vergissing. “De Noor van de FC Breed stelde in een interview dat hij het heerlijk vindt om de underdog te zijn. Een Ajacied die de rol van underdog prevaleert boven die van de favoriet; zo iemand hoort al bij het eerste gesprek bedankt te worden.”

Moet Ajax Mannsverk komende zomer laten gaan?

  • Ja, heb je niks aan
  • Nee, gewoon houden
1526+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie