“Zijn situatie doet me steeds denken aan Van de Beek”

Foto: “Zijn situatie doet me steeds denken aan Van de Beek”

Jadon Sancho zou wel eens een vergelijkbare situatie als Donny van de Beek kunnen krijgen bij Manchester United. De zege op Tottenham Hotspur (0-3) hielp de buitenspeler wat betreft zijn eigen positie niet bepaald.

Gaat Man United met drie punten aan de haal bij Atalanta Bergamo? Met een inzet van €100 verdien je liefst €245 bij bet365!

United bewoog hemel en aarde om Sancho los te weten bij Borussia Dortmund. Deze zomer lukte dat eindelijk en betaalde het liefst 85 miljoen aan de Duitsers. De international zit echter vaak op de bank en in de minuten die hij speelt maakt hij weinig indruk. Na de 0-5 nederlaag tegen Liverpool koos manager Ole Gunnar Solskjaer voor 5-3-2 tegen Spurs, met een meer gesloten organisatie. Dit ging ten koste van Sancho, maar ook van andere jonge aanvallers als Marcus Rashford en Mason Greenwood. Door de 0-3 overwinning in Londen zal de Noorse coach deze formatie vermoedelijk vaker gaan spelen. 

Gary Neville denkt dat de systeemwissel niet best is voor de speelkansen van Sancho. “Hij zal nu wel denken: Waar pas ik dan in dit systeem? Ik zie hem namelijk niet als een van de drie middenvelders en ook niet als een van de twee aanvallers. Voor Van de Beek geldt hetzelfde. Natuurlijk is dit een goede dag geweest voor United, maar het veroorzaakt ook weer andere problemen”, zegt de analist bij Manchester Evening News.

De nieuwe Van de Beek

‘Ik kan er niks aan doen, maar het doet me steeds denken aan Van de Beek. Wie heeft zijn naam bij de club laten vallen?’, vervolgt Neville over de ex-Ajacied, waar een kleine veertig miljoen voor werd neergeteld. “Wie sponsort dat bij United? Dat is veertig miljoen voor iemand die steevast op de tribune zit en al bijna achttien maanden nauwelijks speelt. Als Sancho niet uitkijkt, belandt hij in precies dezelfde situatie.” 

De situatie van United helpt Sancho niet om in zijn ritme te komen. “Natuurlijk heeft hij een paar keer heel slecht gespeeld, maar hij komt terecht bij een club waar het voetbal geen enkele samenhang vertoont. Hij speelde bij Dortmund in een veel beter team. Hij zal wel gedacht hebben toen hij hier terecht kwam: Waar ben ik in hemelsnaam beland? Er was totaal geen organisatie, structuur en de defensieve arbeid was zeer slecht.” 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wanbeleid van United?

  • Ja, heel slecht
  • Dat niet per se
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie