Zelfbewuste Oranje-afvaller geeft niet op: “Ik ga er verder aan werken”

Foto: Zelfbewuste Oranje-afvaller geeft niet op: “Ik ga er verder aan werken”

Jeremie Frimpong hoopt sterker terug te komen na de afwijzing van het Nederlands elftal. De rechterflankspeler van Bayer Leverkusen ziet zeker nog een toekomst in Oranje, en probeert zich te verbeteren.

Frimpong laat zich niet uit het veld slaan

Bondscoach Louis van Gaal nam Frimpong nog mee naar het WK, maar diens opvolger Ronald Koeman liet hem bij zijn eerste selectie links liggen. Dit terwijl de bestrijker van de gehele rechterflank een uitstekend seizoen kent in Leverkusen, Met zeven treffers en vijf assists is hij bij Die Werkself één van de uitblinkers. Koeman, die in 4-3-3 wil spelen, uitte twijfels over defensieve kwaliteiten van de 22-jarige Amsterdammer.

“Ik ga verder en zal aan mijn verdedigende spel werken. In het voetbal zijn er altijd dingen die je beter kan doen, en bij mij zijn er ook veel. Niet alleen in het verdedigen. Ik werk elke dag om beter te worden”, aldus Frimpong tegenover BILD, waarbij de speler aangaf geen contact te hebben gehad met Koeman. “Mijn houding is niet veranderd: het is mijn droom om voor Nederland te spelen.”

Ghana een optie?

Ghana probeerde Frimpong te verleiden voor een interlandcarrière aldaar, maar dat is geen optie voor de Bundesliga-speler. “Ik denk er niet aan om voor een ander land te spelen. Ik denk alleen aan Nederland. Zoals gezegd, ik werk aan mijn verdedigende spel en ik hoop dat het op een dag lukt om voor Oranje te spelen.”

Denk je dat Frimpong er toch bijkomt onder Koeman?

  • Jawel hoor
  • Nee, echt niet
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie