Wormuth slaat terug naar Groningen: “Geestelijk onveilig”

Foto: Wormuth slaat terug naar Groningen: “Geestelijk onveilig”

Frank Wormuth is zeer teleurgesteld in de leiding van FC Groningen. Met name technisch directeur Mark-Jan Fledderus moet het ontgelden.

Via de kanalen van diens management Boost Eleven slaat Wormuth terug. De Duitser claimt dat Fledderus beloofde om hem te ondersteunen. “Helaas was dat een vergissing van mij, dat bleek al vrij snel in de voorbereiding. Ik heb dat al in een vroeg stadium aangegeven bij de directie. Die oplossingen zijn er helaas nooit gekomen. Sterker nog, de pijlen werden al vrij snel op mij gericht.”

“Ik voelde mij er helemaal niet prettig bij”

Frank Wormuth

“In plaats van dat de situatie moest veranderen, werd mij dagelijks verzocht om mij aan te passen aan de ongewenste situatie. Dit stond voor mijn gevoel haaks op datgene dat mij gevraagd was en waarvoor ik naar FC Groningen ben gekomen”, vervolgt Wormuth. “Ik voelde mij er helemaal niet prettig bij. Persoonlijk heb ik de dagelijkse werksituatie daardoor als zwaar en regelmatig als geestelijk onveilig ervaren. Ik herken mij dus niet in het beeld dat Mark-Jan Fledderus in het persbericht van FC Groningen over mij heeft geschetst. Het ontbreekt aan een juist feitenrelaas.”

Wormuth is het wél eens met de conclusie om per direct uit elkaar te gaan. “Ik ben ervan overtuigd dat we gezien de omstandigheden er met de staf en de spelers alles uit hebben gehaald wat er in zit. Nu dit niet als voldoende wordt beoordeeld en de feiten anders worden weergegeven, is het beter om gescheiden wegen te gaan.”

FC Groningen staat maar net boven de rode streep.

Komt Wormuth nog terug als trainer?

  • Ja
  • Nee
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie