Witte rook: Alonso volgt ontslagen Seoane op bij Leverkusen

Foto: Witte rook: Alonso volgt ontslagen Seoane op bij Leverkusen

Bayer Leverkussen maakt serieus werk van de komst van Xabi Alonso. De Spanjaard moet bij de Bundesliga-club de opvolger worden van Gerardo Seoane, die op het punt staat om te ontslagen worden. Transferexpert Fabrizio Romano komt woensdag met het nieuws naar buiten. 

Eerder pakte het Spaanse Marca ook al uit met het verhaal dat Alonso in beeld was bij Leverkussen als opvolger van Seoane. Volgens transfergoeroe Romano gaat Alonso voor 1,5 jaar tekenen bij Leverkussen. De Spanjaard moet de Duitsers uit de onderste regionen van de Bundesliga zien weg te loodsen. 

Stroef Leverkussen 

Leverkussen kende vorig seizoen nog een succesvol jaar en plaatste zich zelfs voor de Champions League. Daarin ging het dinsdag onderuit tegen FC Porto, wat voor het bestuur van Leverkussen de druppel van de emmer deed overlopen. In de Bundesliga draait Leverkussen tot nu toe dramatisch met een zeventiende plaats en vijf punten. Naar alle waarschijnlijkheid maakt Leverkussen de komst van Alonso snel bekend. De Spanjaard was eerder werkzaam als trainer in de jeugdopleiding van Real Madrid en Real Sociedad B.

UPDATE 19.20u

Xabi Alonso is de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen. Woensdagavond ontsloeg de Duitse club Gerardo Seoane, om vliegensvlug de Spanjaard als vervanger aan te stellen. Die wisseling van de wacht leek zo al even in de pijpleiding te zitten. De positie van Seoane was onhoudbaar na de Champions League-nederlaag bij FC Porto, daarnaast bezet Die Werkself slechts de zeventiende plek in de Bundesliga.

“Gerardo Seoane heeft het afgelopen anderhalf jaar goed werk geleverd voor Bayer 04, vooral door zich op superieure wijze te plaatsen voor de Champions League”, benadrukt sportief directeur Simon Rolfes op de clubwebsite. “Helaas zijn we afgedwaald van de weg naar succes. Vanuit ons oogpunt maakte de vroege uitschakeling uit de DFB Cup, maar vooral het feit dat de huidige positie in de Bundesliga ver beneden onze verwachtingen ligt, de verandering van coach noodzakelijk.”

Alonso is verheugd met zijn nieuwe job. “Ik ken Leverkusen uit mijn tijd in Duitsland als een uitstekende club. Bayer 04 heeft altijd geweldige spelers gehad en ik zie ook veel kwaliteit in de huidige ploeg”, klinkt het. “In mijn gesprekken met de club werd al snel duidelijk dat er, ondanks de huidige moeilijke situatie, in principe nog steeds ambitieuze doelen worden nagestreefd. Ik ben erg enthousiast over deze taak en ik weet zeker dat we deze claim zullen waarmaken.”

Brengt Alonso Bayer terug naar de subtop?

  • Ja
  • Nee
22+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie