Weghorst kroop onder de huid van Messi: “Hij kent nu tenminste mijn naam”

Foto: Weghorst kroop onder de huid van Messi: “Hij kent nu tenminste mijn naam”

Wout Weghorst heeft gereageerd op zijn veelbesproken akkefietje met Lionel Messi. Tijdens de WK-kwartfinale tussen Nederland en Argentinië liepen de gemoederen hoog op, maar de Besiktas-spits stelt voorop dat hij veel respect heeft voor de ervaren vedette.

Besiktas stond in het bekerduel met Sanliurfaspor met 2-0 achter, maar boog het om in een 4-2 overwinning. Weghorst was daarbij verantwoordelijk voor de laatste treffer. Hij trekt de vergelijking met het verloren duel tegen de Argentijnen. “Opnieuw stonden we met 2-0 achter. Dit was een beter resultaat. Ik had graag gezien dat het op het WK ook zo was gelopen”, klonk het na de wedstrijd. De WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk kon Weghorst gestolen worden. “In mijn hoofd en in mijn dromen was er maar één winnaar en dat waren wij.”

Vervolgens kreeg Weghorst vragen over Messi. “Voor mij is iedereen op het veld hetzelfde. Het maakt niet uit of ik speel tegen Messi of tegen Burak, zo heet hij volgens mij”, doelde hij op Abdulsamet Burak, een verdediger van derde divisionist Sanliurfaspor. “Ik zal altijd alles geven. Dat deed ik op het veld ook. Ik vocht ook tegen Messi.”

“Er waren wat momentjes tussen ons. Ik denk dat hij die niet op prijs stelde en dat hij er een beetje door verrast was”, blikte de 30-jarige aanvaller uit Borne terug. “Ik heb het niet graag over anderen. Ik heb veel respect voor hem. Hij is de beste, of een van de beste spelers ooit. Ik wilde mijn respect voor hem tonen na de wedstrijd, maar daar stond hij niet voor open. Hij was nog een beetje boos op me. Ik zie het als een mooi voordeel dat hij mijn naam nu wel kent. Dan heb ik iets goed gedaan.”

Hoogtepunt met wrang einde

Ondanks dat het WK teleurstellend eindigde voor Oranje, noemt Weghorst deze periode het hoogtepunt uit zijn carrière. “Het waren de mooiste drie weken van mijn carrière. Natuurlijk ben ik nog een beetje teleurgesteld en denk je nog steeds ‘wat als’. Er waren nog maar twee wedstrijden te gaan. Die vraag zal altijd in mijn hoofd blijven spoken, maar ik ben dankbaar dat ik een WK heb mogen meemaken. De wedstrijd tegen Argentinië was een hoogtepunt. Dat zijn dingen waar je als kind van droomt.”

Zie je Oranje de Nations League winnen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mooi hoe Weghorst Messi aanpakte?

  • Ja, prachtig!
  • Hoefde van mij niet
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie