Weet Nederland te winnen van Senegal op het WK?

Foto: Weet Nederland te winnen van Senegal op het WK?

De eerste wedstrijd op het WK 2022 in Qatar speelt Nederland tegen Senegal. Ondanks dat Nederland natuurlijk de favoriet is voor deze wedstrijd is er nog veel onzeker rondom Oranje. Hoe staat Nederland aan de start en zijn de spelers in vorm? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Senegal – Nederland.

Senegal – Nederland

Senegal: Teaminfo en vorm

Op papier is Senegal de zwaarste tegenstander van Oranje op het WK in Qatar. Dit heeft meerdere redenen. Zo wist Senegal de Afrika Cup te winnen begin dit jaar. In de finale wist Senegal na strafschoppen te winnen van Egypte. Daarnaast lopen er genoeg spelers rond die bij Europese topclubs spelen. Sadio Mané is hier natuurlijk de bekendste van, maar Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly en Idrissa Gueye zijn ook stuk voor stuk topspelers.

Senegal wist zich te plaatsen voor het WK door – wederom – van Egypte te winnen na strafschoppen. Mocht het land in de knock-outfase in een strafschoppenserie belanden, dan hebben de spelers genoeg ervaring.

Sterspeler Sadio Mané viel in de laatste wedstrijd voor het WK uit met een blessure. De aanvaller zit wel bij de selectie en hij reist mee af naar Qatar, maar het is nog onduidelijk of hij hier minuten kan maken. De wedstrijd tegen Nederland lijkt in ieder geval te vroeg te komen voor Mané, zo is vanuit het Senegalese kamp inmiddels bevestigd.

Beide teams scoren: nee

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Nederland: Teaminfo en vorm

Na maanden van voorbereiding begint het WK dan eindelijk voor het Nederlands Elftal. Louis van Gaal is natuurlijk de bondscoach en hij heeft nog niet verloren met Oranje sinds hij aan zijn derde periode als bondscoach is begonnen. Nederland is daardoor al zeventien wedstrijden ongeslagen onder Van Gaal. In deze wedstrijden werd er ook tegen toplanden als Duitsland, Denemarken en België gevoetbald.

Acht van de elf plekken van de formatie van Nederland kunnen worden ingevuld, mocht iedereen fit zijn. Er is alleen nog onduidelijkheid omtrent wie samen met Frenkie de Jong het middenveld gaat vormen en wie nu de eerste keeper is. Teun Koopmeiners, Steven Berghuis en Davy Klaassen lijken met zijn drieën om de twee overgebleven plekken op het middenveld te moeten knokken. Daarnaast zal Justin Bijlow of Remko Pasveer onder de lat staan tegen Senegal.

Een grote aderlating voor Nederland is dat Memphis Depay niet zal starten tegen Senegal. Zelf gaf de aanvaller van Barcelona al aan dat hij fit is, maar Van Gaal doet voorzichtig met zijn belangrijkste aanvaller. Vincent Janssen lijkt zijn positie over te nemen en zal samen met Steven Bergwijn het aanvallende duo zijn tegen Senegal.

Meer dan 2,5e goal

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Senegal –Nederland

Beide landen willen natuurlijk de knock-outfase bereiken op het WK in Qatar. De eerste drie punten zijn daarvoor erg belangrijk. Met een overwinning op zak kan je als land iets rustiger naar de tweede en derde wedstrijd toewerken. Senegal zal Nederland vooral tegen willen houden en in de omschakeling willen toeslaan. Het Nederlands Elftal moet daarentegen rustig te werk gaan en dan zou er op een gegeven moment een gaatje moeten komen in de Senegalese verdediging.  Tip: wedden op ‘Nederland wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.57 bij bet365.

Oranje wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
73+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
79+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
34+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
46+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
291+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
59+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
97+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
252+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
84+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
921+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
170+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
47+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
409+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
773+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
122+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
204+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
331+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
350+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie