“Wat is dat voor calimero-gedrag van iemand van Ajax?”

Foto: “Wat is dat voor calimero-gedrag van iemand van Ajax?”

In korte tijd hebben twee prominente Ajacieden zich behoorlijk laten gaan tegenover de media. Na de veelbesproken persconferentie van trainer Alfred Schreuder uitte ook technisch manager Gerry Hamstra zijn ongenoegen.

Wim Kieft uit in zijn column voor De Telegraaf harde kritiek op Hamstra. “Het is niet zo spannend om international Steven Bergwijn voor ruim 31 miljoen euro te kopen of de zelfopgeleide Brian Brobbey voor bijna 20 miljoen euro terug te halen. Nee, het gaat om die acht andere aankopen, die het niveau niet hebben en waar Ajax – lees: Hamstra – zo’n vijftig miljoen euro voor heeft betaald”, aldus de oud-international.

Kieft vervolgt: “Alsof dat geen wanprestatie is en of de technisch manager van het miljoenen verslindende voetbalbedrijf Ajax daar niet mee geconfronteerd mag worden. Als je niet tegen kritiek kan, moet je niet bij Ajax gaan werken. Het hoort erbij, zeker na afgelopen zomer en gezien de huidige internationale ontmaskering. Dan ga je niet opzichtig je eigen straatje en dat van de trainer schoonvegen. Nota bene ook nog eens met stemverheffing.”

Daar voegt Kieft aan toe: “Wat is dat voor calimero-gedrag van iemand in dienst van Ajax? Ongelofelijk dat Ajax zo iemand naar voren schuift als woordvoerder. De uitstraling van Hamstra, zijn hele houding en eerder die van Schreuder, is van een bedenkelijk niveau. En niemand binnen Ajax die deze twee mensen even in hun kraag vat en zegt van: ’hé Gerry, hé Alfred, je bent hier bij Ajax en niet bij Heerenveen of FC Twente. Wij zijn Ajax en liggen niet wakker van wat kritiek van buitenaf’. Zo ga je ermee om als Ajacied en niet zoals Hamstra en Schreuder nu doen.”

Heeft Kieft gelijk?

  • Ja
  • Nee
215+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie