“Vrees bij Noppert voor na het WK”

Foto: “Vrees bij Noppert voor na het WK”

Andries Noppert is uitgegroeid tot een van de populairste internationals van het Nederlands elftal. Sjoerd Mossou vreest echter voor de boomlange goalie van sc Heerenveen.

“Nou, begin er maar aan. Hoe ‘jezelf’ ben je nog als iedereen steeds vertelt dat je zo ontzettend jezelf bent?”, zo schrijft de journalist annex columnist van het Algemeen Dagblad. “Hoe authentiek blijf je wanneer iedereen voortdurend vraagt hoe je toch zo authentiek bent gebleven? De arme jongen kan er zelf niks aan doen natuurlijk: hij doet ook maar wat, hij geeft ook maar gewoon antwoord, zoals wij aardse stervelingen dat allemaal zouden doen.”

Karikatuur

“Toch vrees ik bij Noppert al een beetje voor straks, ná dit WK. Zijn opmars lijkt een beetje op die van andere typisch provinciale underdogs zoals Erik Hulzebosch, ‘Big Brother’ Ruud en Marcel van Roosmalen”, vervolgt Mossou. “Door overkill veranderen ze vroeg of laat in karikatuurtjes. Van de ene op de andere dag is het afwijkende eraf. Alles lijkt een trucje geworden. Een diepe, collectieve zucht weerklinkt: we kennen het nu wel. Bovenal is dat natuurlijk de schuld van ons, de media. Als gekken duiken we op het malle typetje. Alle talkshows bellen. ‘Kom hier, mal typetje, doe nog eens je kunstje, want we vinden het zo ontzettend authentiek wat je doet’.”

“Voor Noppert valt te hopen dat de dagen nu snel gaan. Dat er ooit weer een leven komt ná 19 december, de dag van de rondvaart door de grachten. Als we echt zo graag willen dat Andries Noppert ‘zichzelf’ blijft, dan laten we hem daarna gewoon weer lekker met rust”, besluit de AD-journalist.

Noppert veroverde tot ieders verrassing een basisplaats op het WK. Zijn naam valt nu al in relatie tot andere clubs.

Wint Oranje met 2-1 van Argentinië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel je zijn gevoel?

  • Ja
  • Nee
512+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie