Voorspelling: topwedstrijd tussen City en Arsenal allesbepalend voor de titelstrijd in Engeland

Foto: Voorspelling: topwedstrijd tussen City en Arsenal allesbepalend voor de titelstrijd in Engeland

In het midweekse programma van de Premier League staat de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Manchester City krijgt bezoek van koploper Arsenal en dit lijkt dé beslissing in de titelrace te zijn. Beide clubs hebben het na een overwinning in deze wedstrijd in eigen hand. Verlies je dit rechtstreekse duel tegen de concurrent, dan moet je hopen op puntenverlies van de andere ploeg. Er staat enorm veel op het spel in deze wedstrijd. Weet Arsenal het sprookje waar te maken of wint City wederom? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Manchester City – Arsenal.

Manchester City: teaminfo en vorm

Aan het begin van het seizoen liet de ploeg van Pep Guardiola wat punten liggen, waardoor Manchester City al het hele seizoen tweede staat in de competitie. Door het overvolle schema van de Citizens heeft de ploeg nog een tweetal wedstrijden in te halen in de competitie. Omdat de achterstand op Arsenal vijf punten bedraagt, heeft City dus één verliespunt minder. Deze topwedstrijd beslist welke ploeg het voor de resterende wedstrijden in eigen hand heeft. Bij een gelijkspel is dat in principe dus Manchester City, ondanks de huidige achterstand.

Bij City weten ze al een aantal jaar wat winnen is, maar de laatste weken nemen de spelers dit wel heel letterlijk. Elf van de laatste dertien wedstrijden werden gewonnen en de overige twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. City steekt in een ongelofelijke vorm en lijkt niet meer te kunnen verliezen. Superspits Erling Haaland heeft hier een groot aandeel in. De Noorse aanvaller begon geweldig aan het seizoen, maar zakte daarna een beetje weg. In de laatste maanden heeft hij zijn vorm weer gevonden aangezien hij in de laatste acht wedstrijden maar liefst vijftien keer het net heeft gevonden.

Afgelopen weekend kwam Manchester City niet uit in de Premier League omdat de club de halve finale van de FA Cup moest spelen. De halve finale tegen Sheffield United (3-0) werd, niet geheel verrassend, gewonnen. Wat wel opvallend was aan deze wedstrijd was dat Haaland niet wist te scoren. Riyad Mahrez maakte een hattrick en was daarmee de man van de wedstrijd.

Naast de geweldige kwaliteiten in de aanval van City ligt de andere kracht in de achterhoede. Tot nu toe kreeg City 28 doelpunten tegen in de competitie, daarmee heeft de club een van de beste verdedigingen van Engeland en Europa. In de laatste elf wedstrijden hoefde de club maar vier tegendoelpunten te incasseren.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Arsenal: teaminfo en vorm

We zien veel verrassende dingen in het huidige Premier League-seizoen en Arsenal is er daar eentje van. Er waren namelijk maar weinig mensen die Arsenal bij de beste twee van Engeland hadden gezet aan het begin van dit seizoen. Arsenal begon fantastisch aan het seizoen en bouwde daarmee een voorsprong uit op de concurrentie. Met nog zes wedstrijden te spelen staat de ploeg nu op 75 punten in de Premier League. In vier van de laatste vijf seizoenen had de kampioen van Engeland meer dan negentig punten. Ook dit seizoen lijkt de kampioen de grens van de negentig punten te gaan halen. Arsenal kan in de komende weken nog achttien punten behalen en zal dat waarschijnlijk ook moeten doen om kampioen te worden.

Mocht City de wedstrijden die de ploeg nog in moet halen winnen, dan staat Arsenal namelijk tweede in de competitie. Deze wedstrijd lijkt allesbepalend voor de titel. Op het moment dat Arsenal hier wint houdt de club alles in eigen hand en zal het vertrouwen groeien. Bij een nederlaag kan het vertrouwen dalen omdat de titel dan uit de vingers glipt bij de spelers.

Er leek lang niemand in de buurt van Arsenal te kunnen komen, maar de laatste weken heeft de ploeg het zwaar. De laatste drie Premier League-wedstrijden eindigden namelijk allemaal in een gelijkspel voor Arsenal. Liverpool (2-2), West Ham United (2-2) en Southampton (3-3) wisten allemaal punten af te snoepen van de koploper. Van Liverpool kan een ploeg als Arsenal natuurlijk verliezen, maar Southampton (20e) en West Ham (14e) staan zo laag op de ranglijst dat de Gunners hier drie punten hadden moeten pakken. Arsenal mag niet verliezen van City. De ploeg uit Londen heeft namelijk nog een lastig programma in de komende weken met onder andere Chelsea, Newcastle en Brighton als tegenstanders.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen wist City met 1-3 van Arsenal te winnen in de Premier League. Eigenlijk is City heer en meester in de laatste onderlinge duels. De laatste zeven wedstrijden tegen elkaar werden telkens gewonnen door de ploeg uit Manchester. In deze zeven wedstrijden scoorde Arsenal slechts drie keer terwijl City wel zeventien keer wist te scoren. City heeft niet alleen een betere huidige vorm, maar het recente verleden spreekt ook nog in hun voordeel.

Wedtip Manchester City – Arsenal

Beide ploegen presteren geweldig dit seizoen in de Premier League. Deze topwedstrijden worden dan ook beslist op een aantal details. Een van de dingen die meespeelt is de recente vorm van een ploeg. De laatste maanden lijkt City onverslaanbaar te zijn terwijl Arsenal de laatste weken juist minder presteert. Daarom de tip: wedden op ‘Manchester City wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.58 bij Unibet.

Manchester City wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:50
14+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
6+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
32+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
132+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
20+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
253+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
716+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
277+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
708+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
67+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
89+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
121+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
423+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
48+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
21:42
224+
‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’
21:17
61+
Jesus ontsteld na uitspraak racisme-incident: “Voel me erg verbitterd”
20:51
106+
Hagenees talent brak door bij Ajax: “Sommige vinden me dan een verrader”
20:26
40+
Opstelling Ajax Vrouwen: wonder in de maak of kansloze uitschakeling?
20:01
423+
Van ‘t Schip laat zich uit over samenwerking met Kroes
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie