Voorspelling: kan Borussia Dortmund aanhaken in de Duitse titelstrijd?

Foto: Voorspelling: kan Borussia Dortmund aanhaken in de Duitse titelstrijd?

Speelronde dertig betekende voor Borussia Dortmund het verlies van de koppositie, die weer naar Bayern München is gegaan. Nog vier wedstrijden om die plek terug te veroveren, beginnend met een duel met de nummer zeven. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg.

Borussia Dortmund: teaminfo en vorm

De carrière van Edin Terzić bij Borussia Dortmund is een interessante. Na twee jaar als assistent-trainer, kreeg hij op interimbasis de touwtjes in handen. Daarna werd hij technisch manager van de club, om een jaar later Marco Rose op te volgen en weer hoofdtrainer te worden. Het doel voor de laatste vier wedstrijden is duidelijk: Bayern München weer inhalen en kampioen worden.

Want niet zo lang geleden had Dortmund die eerste plek al in handen. Doordat Bayern verloor bij Mainz, zorgde een 4-0-zege op Eintracht Frankfurt voor de koppositie. Tot vorige week. Want de 1-1 bij degradatiekandidaat VfL Bochum zorgde ervoor dat de twee teams toch weer van plek wisselden. Thuis is Dortmund in goede vorm, want de laatste acht thuisduels werden winnend afgesloten.

Er zijn drie verdedigers die niet kunnen meespelen in deze wedstrijd. Thomas Meunier (spier), Nico Schlotterbeck (dij) en Mateu Morey (knie) zijn allemaal geblesseerd. Daardoor zullen Niklas Süle en Mats Hummels centraal spelen met Hannes Wolf aan hun zijde als rechtsback. Voorin hoopt Donyell Malen zijn goede vorm van de laatste tijd weer door te kunnen trekken in deze wedstrijd; hij scoorde vier keer in de laatste vier duels.

Donyell Malen scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

VfL Wolfsburg: teaminfo en vorm

VfL Wolfsburg heeft nog vier wedstrijden om wat te willen stijgen. Maar zoveel is er niet meer mogelijk. De nummer vijf RB Leipzig staat acht punten voor, wat te veel lijkt om in die periode goed te maken. Maar Bayer Leverkusen heeft maar twee puntjes meer, dus dat is een duidelijk doel. Hoe dan ook wordt de twaalfde plek van vorig seizoen wel verbeterd en keert men terug naar de jaren ervoor, toen Wolfsburg zesde, zevende en vierde werd.

Begin deze maand had Wolfsburg een mindere fase, waarin achtereenvolgens niet gewonnen werd van FC Augsburg (2-2), Borussia Mönchengladbach (2-0) en Bayer Leverkusen (0-0). maar daarna rechtte het team de rug en VfL Bochum (1-5) en Mainz (3-0) werden ruim verslagen. Defensief staat Wolfsburg prima; alleen Bayern München en Union Berlin kregen minder tegengoals. Doelman Koen Casteels hield al twaalf keer de nul; geen keeper deed dat vaker.

Micky van de Ven kan weer in actie komen voor Wolfsburg na een schorsing, terwijl achterin Maxence Lacroix, Kilian Fischer, Kevin Paredes en Paulo Otávio gemist moeten worden. Ook Bartol Franjić en Lukas Nmecha lijken er niet bij te kunnen zijn. Het wordt een flinke puzzel, al lijkt coach Niko Kovač wel te kunnen rekenen op spits Jonas Wind. Hij scoorde twee keer tijdens de overwinning op Mainz.

VfL Wolfsburg houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de thuisploeg in het voordeel is, met vijf zeges en een nederlaag in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 15-4 dan ook enorm in het voordeel van Dortmund. Eerder dit seizoen was er echter wel die overwinning van Wolfsburg, dat thuis met 2-0 te sterk was.

Wedtip Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg

Dortmund zou normaliter een logische ploeg zijn om aan te wijzen als favoriet. Maar het probleem is de laatste tijd dat beide ploegen flink heen en weer schieten tussen goede wedstrijden en zeperds. Wel zijn beide ploegen hoe dan ook goed genoeg voor een goal. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.57 bij Bet365.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
2+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
9+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
15+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
213+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
36+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
100+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
24+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
55+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
118+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
121+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
20+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
102+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
23:43
242+
‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’
23:29
113+
Nachtmerrie Marten de Roon komt uit
23:27
392+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:45
459+
Silvano Vos schrok zich dood van Ajax-transfer
22:31
99+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
22:23
135+
Roda compleet afgeslacht door NAC
22:20
269+
Jahanbakhsh ‘was bijna naar PSV gegaan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie