Voorspelling: FC Barcelona wil koppositie verdedigen in topduel met Atlético

Foto: Voorspelling: FC Barcelona wil koppositie verdedigen in topduel met Atlético

Het lijkt een kwestie van tijd tot FC Barcelona het landskampioenschap kan gaan vieren. De laatste tijd is de comfortabele voorsprong iets afgenomen door een mindere vorm. Levert dit topduel wel weer drie punten op? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd FC Barcelona – Atlético Madrid.

FC Barcelona: teaminfo en vorm

Xavi is als coach van FC Barcelona onderweg naar een Spaanse landstitel. Het Europese seizoen stelde niet veel voor en in de beker doen de Catalanen ook al niet meer mee, maar in de competitie gaat het hartstikke goed. Zowel in thuis- als uitwedstrijden is Barça de beste club dit seizoen en dat levert een mooie koppositie op. Al is die voorsprong de afgelopen weken wel wat kleiner geworden.

Want de tegenslag begon in de Copa del Rey, waarin Real Madrid met liefst 0-4 te sterk was in Camp Nou. Daarna ging het in de competitie ook twee keer op rij mis. Girona en Getafe, respectievelijk de nummers negen en vijftien van de Primera División, wisten allebei de koploper op 0-0 te houden. In acht van de laatste negen wedstrijden van Barcelona scoorde maar één van de twee teams.

Er zijn nog wel wat personele problemen voor Xavi. Hij moet het stellen zonder Andreas Christensen, Sergi Roberto, Frenkie de Jong, Pedri en Ousmane Dembélé. Die laatste drie kunnen mogelijk wel gedeeltelijk fit in de wedstrijdselectie zitten. Maar een basisplaats lijkt sowieso te vroeg te komen. Dat geldt mogelijk niet voor Marcos Alonso en Ansu Fati, die hopen na de teleurstellende resultaten in de basis terecht te komen.

Niet beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Atlético Madrid: teaminfo en vorm

Als we het hebben over clubs die al een tijdje de focus vol op de competitie hebben, dan kunnen we niet om Atlético Madrid heen. De ploeg van coach Diego Simeone werd vierde in de groepsfase van de Champions League en mocht zodoende niet eens door naar de Europa League. Het bekeravontuur was in januari al voorbij. Blijft over: de Primera División, waarin Atlético maar twee punten achterstaat op aartsrivaal en stadsgenoot Real.

De laatste weken kwam Atlético weer wat dichter bij de eerste twee plekken. Sinds de bekeruitschakeling werden elf competitiewedstrijden gespeeld. Twee daarvan eindigden gelijk, de rest won Atlético. De laatste zes wedstrijden leverden telkens drie punten op. In drie van de laatste vijf duels liet Simeone zien dat zijn ploegen defensief sterk staan, door geen tegengoal te krijgen.

Marcos Llorente en Geoffrey Kondogbia zijn allebei geschorst voor dit treffen door een surplus aan gele kaarten. Daardoor zal Pablo Barrios of Saúl Ñíguez waarschijnlijk in de basis beginnen op het middenveld. Reinildo Mandava en Memphis Depay zijn er door blessures niet bij, terwijl Stefan Savić mogelijk weer fit is om centraal achterin te starten, mogelijk op de plek van Axel Witsel.

Atlético Madrid houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de ploegen erg gelijk op gaan in de laatste zes ontmoetingen. Beide teams wonnen tweemaal en de andere twee duels eindigden gelijk. Het doelsaldo is met 7-7 dan ook precies in evenwicht. Dit seizoen werd in Madrid al tegen elkaar gespeeld. Door een goal van Ousmane Dembélé won Barcelona met 0-1.

Wedtip FC Barcelona – Atlético Madrid

Er moeten gekke dingen gebeuren wil FC Barcelona dit seizoen geen Spaans kampioen worden, maar de laatste tijd is de koploper niet in topvorm. Daarom zou Atlético zomaar eens een puntje kunnen meenemen uit Camp Nou. Tip: wedden op ‘gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.30 bij Bet365.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
1+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
9+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
15+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
213+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
36+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
100+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
24+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
55+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
118+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
121+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
20+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
102+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
23:43
242+
‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’
23:29
113+
Nachtmerrie Marten de Roon komt uit
23:27
392+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:45
459+
Silvano Vos schrok zich dood van Ajax-transfer
22:31
99+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
22:23
135+
Roda compleet afgeslacht door NAC
22:20
269+
Jahanbakhsh ‘was bijna naar PSV gegaan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie