Voorbeschouwing: AC Milan – Napoli en Real Madrid – Chelsea in de Champions League

Foto: Voorbeschouwing: AC Milan – Napoli en Real Madrid – Chelsea in de Champions League

De Champions League dendert door. Deze week zien we in die competitie de heenwedstrijden van de kwartfinales. Welke clubs nemen een voorschot op een plekje bij de laatste vier? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op AC Milan – Napoli en Real Madrid – Chelsea.

AC Milan Napoli

We beginnen met een Italiaans onderonsje. AC Milan en Napoli weten al zeker dat er sowieso een Italiaanse club in de halve finales mag gaan aantreden. De club uit Milaan won het hoogste Europese toernooi al zevenmaal, terwijl Napoli nog nooit zo ver kwam. Toch is de thuisploeg niet per se de favoriet. Milan wist namelijk maar een van de laatste zes duels te winnen.

Dat was opvallend genoeg wel op bezoek bij Napoli (0-4), maar van Fiorentina (2-1), Tottenham Hotspur (0-0), Salernitana (1-1), Udinese (3-1) en Empoli (0-0) werd niet gewonnen. Het goede nieuws is dat Rafael Leão en Olivier Giroud er weer bij zijn, terwijl Simon Kjær mogelijk op de plek van Malick Thiaw voor wat extra ervaring achterin kan gaan zorgen.

De recente oorwassing tegen Milan zal voor weinig paniek zorgen in Napels. De voorsprong in de Serie A is nog altijd zestien punten. Zodoende lijkt de landstitel wel binnen te zijn en de focus voor Luciano Spalletti en zijn spelers zal dan ook vooral op de Champions League liggen. De club kwam nog nooit zo ver, maar zal zeker geen genoegen nemen met een uitschakeling in deze ronde.

Napoli is met vijfentwintig goals de meest scorende ploeg in de Champions League dit seizoen. Het probleem daarmee is wel dat Victor Osimhen voor vier goals in vijf duels verantwoordelijk was, maar dat hij nu geblesseerd moet toekijken. Het scheelt dat met Giacomo Raspadori er nog een aanvaller over is met dat aantal goals, net als middenvelder Piotr Zielinski.

Wedtip AC Milan – Napoli

Het gemis van Osimhen is groot voor Napoli, maar het team wil revanche halen voor de eerdere nederlaag tegen Milan en kan daarnaast nu nog een plekje bij de laatste vier bij verdienen. Spalletti kan zijn mannen wel op scherp krijgen. Daarom de tip: wedden op ‘Napoli wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.70 bij Unibet.

Napoli wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Madrid – Chelsea

Ervaring in de Champions League genoeg voor Real Madrid, want als er een club is die absoluut gespecialiseerd is in het winnen van Europese prijzen, dan zijn het de Madrilenen wel. Zo ook vorig seizoen, want het was weer eens Real dat met de beker in handen stond na afloop van de finale. Daar moet nu herhaling in komen, om te beginnen met een succesvol tweeluik tegen Chelsea.

In dat opzicht is het niet zo lekker dat de ruime overwinningen op Real Valladolid (6-0) en vooral FC Barcelona (0-4) gevolgd werden door een 2-3-nederlaag in eigen huis tegen Villarreal. Voor dit duel moet men het doen zonder Ferland Mendy. Maar Éder Militão, Eduardo Camavinga, Luka Modrić en Toni Kroos kregen rust tegen Villarreal en kunnen nu weer fit terugkeren in de basisopstelling.

Het is de vraag wat de doelen voor Chelsea nog zijn voor de rest van het seizoen. Rust in de tent is vaak een goede aanwijzing voor mogelijk succes. En dat is nu net iets waaraan het ontbreekt dit seizoen. Na Thomas Tuchel werd ook Graham Potter uit de laan gestuurd en Frank Lampard mag het nu op interimbasis invullen tot het einde van de jaargang. Maar is Chelsea wel een kanshebber in Europa?

Het is nu het derde jaar achtereen waarin Chelsea in de kwartfinales van de Champions League staat. Een zege voor de Londenaren zou de eerste zijn na vier wedstrijden zonder overwinning. Mason Mount keert terug van een schorsing maar is geblesseerd geraakt, net als Thiago Silva. César Azpilicueta, Ben Chilwell en N’Golo Kanté zijn weer beschikbaar.

Onze voorspelling

De favoriet voor deze wedstrijd mag inmiddels wel duidelijk zijn. Real Madrid is niet alleen beter in vorm, maar heeft ook nog eens het thuisvoordeel. Onze voorspelling is daarom ‘Real Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.75 bij Circus.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie