‘Voelt als dat succesvolle seizoen met Ajax in de Champions League

Foto: ‘Voelt als dat succesvolle seizoen met Ajax in de Champions League

Noussair Mazraoui bereikte met Marokko de achtste finale na een 2-1 overwinning op Canada. De verdediger van Bayern München is trots op de prestaties van zijn land en durft nu ook groot te dromen. Volgens Mazraoui is Marokko in staat om wereldkampioen te worden.

Geciteerd door het Algemeen Dagblad spreekt Mazraoui van een grootse prestatie. “Dit is iets heel groots voor Marokko, de mensen worden gek. In de stadions al.” De voormalig Ajax-verdediger kijkt dan ook uit naar de achtste finale waarin Marokko Spanje treft. “Dan zullen er nog meer naar Qatar komen, alleen kunnen er helaas niet meer mensen in de stadions.”

Mazraoui steekt zijn ambities voor de rest van het toernooi in ieder geval niet onder stoelen of banken. “Ik zeg je, wij worden wereldkampioen. Je mag groot durven dromen toch? En als ik het uitspreek, geloof ik er ook in, want als je niet in je eigen woorden gelooft, wie dan wel?”

Champions League met Ajax

De vleugelverdediger vergelijkt de groepswinst met een ander hoogtepunt uit zijn carrière. “Dit voelt als dat seizoen dat wij met Ajax in de Champions League hadden, toen we veel grote clubs versloegen en waarin we de halve finale haalden. Er sluipt dan iets in een ploeg en dat is nu ook zo.” Mazraoui is dan ook niet bang voor wat nog komen gaat. “Voor het WK begon, zei ik al dat wij een poule met België en Kroatië zouden overleven. Als je overeind blijft tegen die landen, waarom zou je dan bang zijn voor andere landen. Alle tegenstanders die nu komen zijn heel erg sterk. Maar Marokko ook.”

Denk jij dat Marokko wereldkampioen kan worden?

  • Ja, ze kunnen weleens de verrassing van het toernooi worden
  • Nee, zoveel kwaliteit hebben ze niet
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie