Vink begrijpt Ajax niet: “Ongelooflijk”

Foto: Vink begrijpt Ajax niet: “Ongelooflijk”

Marciano Vink hekelt de wijze waarop John Heitinga deze zomer vertrekt bij Ajax. Enkele weken geleden werd besloten dat hij niet door mag als hoofdtrainer en inmiddels is besloten om het contract te ontbinden.

Vertrek Heitinga zorgt voor verbazing

In het ESPN-programma Voetbalpraat zet Vink, zelf oud-speler van de Amsterdammers, grote vraagtekens bij de handelswijze van Ajax. “Van gevraagd worden om de club te helpen, naar poleposition voor volgend seizoen, naar op 1 juli een contractbeëindiging. Ongelooflijk.”

“Was een technisch directeur met een Ajax-verleden, die John Heitinga kent vanuit zijn Ajax-verleden, er ook zo mee omgegaan?”, zo vraagt Vink zich af. “Je had hem kunnen beschermen door duidelijk naar buiten toe te uiten: hij gaat het een halfjaar doen en daarna kijken we verder, maar mocht er in de tussentijd een trainer zijn die ons enorm bevalt, dan hebben we die of die functie.”

Vink besluit: “Nu is hij drie maanden blijven zwemmen. Er kwam nooit duidelijkheid. We hebben de poleposition gehoord, we hebben gehoord dat er mooie gesprekken waren geweest en daardoor dachten wij allemaal: volgend jaar zit hij er nog. Als jij bij bepaalde inkomende transfers betrokken wordt, dan lijkt het me heel gek dat je ontslagen gaat worden. Op een gegeven moment is hij ontslagen en nu heb je een trainer thuiszitten. En nu?”

Eindigt IJsland – Portugal onbeslist?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Vink gelijk?

  • Ja
  • Nee
5533+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie