Verrassing in Heerenveen: Noppert keept tegen oude liefde

Foto: Verrassing in Heerenveen: Noppert keept tegen oude liefde

Aanstaande zondag gaat sc Heerenveen proberen een ticket voor de nacompetitie om Europees voetbal definitief binnen te halen, tegen achtervolger Go Ahead Eagles. En dat gaat gebeuren met Andries Noppert onder de lat.

Andries Noppert maakt zondag zijn rentree bij sc Heerenveen

De Oranje-goalie lag er maandenlang uit door een slepende liesblessure, opgelopen tijdens/vlak na het WK, maar zal uitgerekend tegen zijn vorige werkgever uit Deventer weer gaan keepen. Dat bevestigde trainer Kees van Wonderen op de persconferentie vrijdagmiddag.

“Hij heeft de groepstrainingen hervat. En dat gaat goed. Hij voelt zich goed en is volledig pijnvrij. Dus dan is er bij ons ook geen twijfel meer. Noppert gaat dan ook starten”, aldus Van Wonderen, geciteerd door de Leeuwarder Courant.

“Andries is voor ons van behoorlijke meerwaarde. Of een rentree niet te vroeg komt? Voor een keeper is het anders dan voor een speler. Als Andries zelf had aangegeven dat een rentree te vroeg kwam, dan was ik daar uiteraard in meegegaan. Ik wil niemand dwingen om te voetballen. Maar Andries was zo uitgesproken dat we het allemaal zien zitten dat hij onder de lat staat.”

Twee twijfelgevallen

Achter de namen van centrumverdedigers Jeffrey Bruma en Pawel Bochniewicz staan wegens spierblessures nog lichte vraagtekens.

Cambuur Stadion

Eredivisie

28 mei 2023

14:30

Cambuur
RKC Waalwijk
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:25.

Noppert is de beste keeper van de Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie