‘Verrassende vervanger Schreuder bij Ajax’

Foto: ‘Verrassende vervanger Schreuder bij Ajax’

Het zou niet gek zijn als Ajax binnen afzienbare tijd afscheid neemt van zijn trainer Alfred Schreuder. Die staat al lange tijd onder druk en de prestaties van de Amsterdammers zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. Maar wie moet hem vervolgens vervangen in de Johan Cruijff ArenA?

“Wie de nieuwe trainer van Ajax moet worden? Peter Bosz is vrij. Ik zou altijd voor Peter Bosz gaan”, zegt Valentijn Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Je weet precies wat je in huis haalt en de meeste mensen met wie Bosz eerder problemen had zijn al vertrokken bij Ajax. Ik denk dat hij een goed uithangbord is. Iedereen roept dan wel dat hij nooit wat heeft gewonnen, maar eens moet de eerste keer zijn, toch? Al is hij wel gepromoveerd met Heracles Almelo.”

Mike Verweij haakt in: “De mensen waar Bosz problemen mee had waren Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, maar die zitten er inderdaad niet meer. De belangrijkste man, de algemeen directeur (Edwin van der Sar, red.), die zit er nog. Volgens mij gaat hij Bosz nooit aanstellen. Ik heb begrepen dat, áls Schreuder eruit vliegt, Ajax zich in principe gaat richten op een buitenlandse coach.”

‘Zoveelste fout H2’

Dat ziet de journalist zelf overigens totáál niet zitten… “Het zou de zoveelste fout zijn van het technische duo (Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, red.) als ze voor een buitenlandse trainer gaan. Ik zou het krankzinnig vinden als Ajax voorbijgaat aan Peter Bosz als mogelijke nieuwe trainer. Hij heeft in de periode dat er niet zoveel geld werd uitgegeven gewoon de finale van de Europa League bereikt.”

Driessen trapt vervolgens een klein beetje op de rem: “Ik denk dat ze op allerlei borden schaken. Als ze Peter Bosz willen en hij zegt nee, dan moeten zij ook doorschakelen. Zegt een buitenlandse coach nee, dan moeten zij ook doorschakelen en komen ze misschien weer uit bij een Nederlandse coach…”

Nederlandse of buitenlandse coach?

  • Nederlandse
  • Buitenlandse
10810+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie