Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Duitsland: laatste kans voor velen

Foto: Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Duitsland: laatste kans voor velen

Spelers van het Nederlands elftal hebben dinsdagavond hun laatste kans om nog een goede indruk achter te laten op Ronald Koeman. Voor de Oranje-bondscoach zelf is het ook de laatste kans om sommige spelers nog in de Nederlandse ploeg in actie te zien. Hoewel Duitsland – Nederland altijd meer is dan een oefenwedstrijd is het nu zeker méér, maar wel met enkele testspelers.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Duitsland: laatste test voor Koeman en spelers

Als we de teamfoto van het Nederlands elftal van Schotland-thuis erbij pakken (zie foto boven dit bericht), kunnen we zo wat spelers wegstrepen. Mark Flekken wordt vervangen door Bart Verbruggen, die een kans krijgt tegen Duitsland. Koeman had al aangegeven dat de Brentford-keeper de ene wedstrijd zou spelen en de Brighton-goalie de andere. Daarnaast zit Matthijs de Ligt naast Koeman bij de persconferentie en dat betekent in 99 van de 100 gevallen dat De Ligt ook een kans krijgt in de basis. Dat gaat ten koste van Lutsharel Geertruida.

De Feyenoorder speelde niet slecht tegen Schotland, maar zoals gezegd wil Koeman andere spelers zien en kent hij Geertruida inmiddels door en door. Ook wil hij weer testen hoe het 5-3-2-systeem gaat. Koeman wil vooral dat systeem opteren voor sterke(re) tegenstanders en Duitsland valt zeker in die categorie. Daardoor komen er meer verdedigers bij en krijgen ook Virgil van Dijk en Nathan Aké weer een basisplaats. Ook omdat Koeman zijn beoogde EK-basis niet te veel wil aanpassen.

Koeman gaat voor mix van EK-basis en interessante kandidaten

Duitsland-uit is tevens weer een wedstrijd om spelpatronen erin te slijpen en nu in een 5-3-2-systeem. Daley Blind lijkt de kans op links te gaan krijgen. Normaal gesproken zou Quilindschy Hartman daar spelen, maar die is in Nederland gebleven met een lichte blessure. Op rechts kiest Koeman voor EK-basisspeler Denzel Dumfries. Op het middenveld krijgt de uitblinkende Tijjani Reijnders een basisplek en deze keer met twee andere compagnons. Koeman wil Joey Veerman naast Reijnders zien en is er nog niet uit voor de aanvallende middenvelder-positie. Hij wil daar een speler die eventueel ook veel kan wisselen met de aanvallers en Xavi Simons is in Oranje nog niet in goede doen. Daardoor gaat hij voor Donyell Malen deze keer. Voorin houdt Koeman tegen Duitsland vast aan snelheid en ervaring met Memphis Depay en Cody Gakpo. Wout Weghorst zal weer genoegen moeten nemen met een invalbeurt.

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Duitsland (5-3-2)

Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind; Reijnders, Veerman, Malen; Depay, Gakpo.

Is dit een betere opstelling dan die tegen Schotland?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
3902+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie