Verhitte Gelderse derby eindigt zonder doelpunten

Foto: Verhitte Gelderse derby eindigt zonder doelpunten

De Gelderse derby tussen Vitesse en NEC is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. De hoofdrol kwam er uitgerekend voor Oussama Tannane, die al snel rood pakte. De Arnhemmers waren vervolgens niet bij machte de Nijmeegse defensie uit elkaar te spelen.

De altijd verhitte derby tussen Vitesse en NEC stond weer op het programma. Al wekenlang ging het daarover in Gelderland. De thuisploeg stond vier punten achter op de Nijmeegse rivaal en trachtte dat gat te verkleinen. Meest besproken man was Oussama Tannane, vanwege zijn verleden bij de thuisploeg. Hij werd dan ook massaal uitgefloten door het Arnhemse publiek. In de beginfase hadden de bezoekers het meeste balbezit, maar kwam Vitesse er af en toe wel gevaarlijk uit.

Na ruim twintig minuten kwam de wedstrijd op z’n kop te staan. Na een duel met Kacper Kozlowski rukte Tannane zich los. Hij greep zijn tegenstander bij de nek en gaf een zacht tikje in het gezicht. Vervolgens maakte Maximilian Wittek een harde overtreding op de Marokkaan, die verzorging nodig had. Er ontstond een opstootje, waarna arbiter Danny Makkelie in gesprek ging met de assistent-scheidsrechter. Het oordeel: een rode kaart voor Tannane en geel voor Wittek. Tannane had nog de nodige aanmerkingen op Makkelie en werd vervolgens uitgezwaaid door de thuisfans.

Het spelbeeld werd omgedraaid: Vitesse met het balbezit en NEC af en toe met de counters. Het leverde in eerste instantie geen hele grote kansen op. Wittek en Matus Bero haalden vlak voor rust van afstand uit. De eerste poging werd gered door Jasper Cillessen, terwijl het tweede schot over vloog. NEC verdedigde gegroepeerd en Vitesse was niet bij machte het uit elkaar te spelen. Cillessen speelde een hoofdrol en hield zijn ploeg op de been. Onder meer op een inzet van Million Manhoef kon hij redden.

NEC blijft overeind

Souffian El Karouani loste nog een hard schoof, maar daar had Kjell Scherpen een antwoord op. Vitesse bleef aandringen en de opponent naar achter dringen, maar ook nu leverde het geen geweldige mogelijkheden op. NEC speelde puur voor het punt en slaagde in de opzet. Zo bleef de verhitte derby zonder doelpunten. NEC handhaaft de plek in de middenmoot, terwijl Vitesse naliet goede zaken te doen.

Teleurstellende derby?

  • Ja
  • Nee
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie