‘Vereerde’ Klinsmann treedt in voetsporen Hiddink als bondscoach Zuid-Korea

Foto: ‘Vereerde’ Klinsmann treedt in voetsporen Hiddink als bondscoach Zuid-Korea

Jürgen Klinsmann is de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea. De Duitse trainer krijgt bij het Aziatische land als opdracht mee zich te plaatsen voor het WK in 2026.

Drie jaar geleden had Klinsmann zijn laatste trainersklus bij Hertha BSC. Dat dienstverband stopte al na tweeënhalve maand door een meningsverschil. De 58-jarige oud-international was in het verleden onder meer bondscoach van de Verenigde Staten en hoofdtrainer bij Bayern München. Recent had hij werkzaamheden voor de FIFA.

Nu gaat hij aan de slag als keuzeheer van Zuid-Korea. De Duitser tekent een contract tot en met het WK van 2016, dat gehouden wordt in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. “Ik ben heel blij en vereerd met deze aanstelling”, zegt Klinsmann op de website van de Zuid-Koreaanse voetbalbond. “Zuid-Korea heeft zich de afgelopen jaren continu ontwikkeld en heeft goede resultaten geboekt.”

Hiddink

“Het is een eer om in de voetsporen te treden van grote coaches als Guus Hiddink en Paulo Bento. Ik ga er alles aan doen om succesvol te zijn op de Azië Cup en het WK”, klonk het opgetogen. Op 24 maart debuteert Klinsmann als bondscoach van Zuid-Korea in een oefenduel met Colombia. Het eerste grote toernooi op de agenda is de Azië Cup. die in juni van start gaat.

Loop binnen met een WK-titel van Zuid-Korea!

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat dit een succes worden?

  • Verwacht ik zeker
  • Nah…
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie