Verbruggen in feestcafé Oranje: “Op zo’n moment wel lekker”

Foto: Verbruggen in feestcafé Oranje: “Op zo’n moment wel lekker”

De kwalificatie voor het EK was voor Oranje reden om een klein feestje te vieren. Doelman Bart Verbruggen vierde het gezellig mee. Hij is voorlopig Koemans eerste keuze en hield de nul, al was het even spannend bij de buitenspelgoal. “Je moet gewoon doorgaan. Dat deed ik ook”, vertelde Verbruggen aan SoccerNews.

Interview met Bart Verbruggen na Nederland – Ierland

Na afloop van de overwinning waren er Hollandse klassiekers te horen vanuit de kleedkamer van het Nederlands elftal. Met nummers als ‘Engelbewaarder’, ‘Toreador’ en ‘Bloed, Zweet en Tranen’ leek het wel een feestcafé. Joey Veerman bleek de verantwoordelijke. “Hij zette wat klassieke Nederlandse nummers op”, vertelde Verbruggen, die de muziek kon waarderen. “Op zo’n moment is dat wel lekker. We zongen een beetje mee met z’n allen en maakten een leuke foto. Toch even genieten van het feit dat we ons geplaatst hebben.”

Vanzelfsprekend is Verbruggen blij dat de EK-deelname van Oranje verzekerd is. “Dat is waar we voor kwamen vandaag. Vanaf het begin van deze kwalificatiereeks was dat het doel. Er werd van ons verwacht dat we het halen, dus het is lekker als het lukt. Als kind zijnde droom je ervan om bij Oranje te spelen, maar helemaal van een eindronde. Ik ben superblij dat we ons geplaatst hebben en dat ik in aanmerking kom om mee te gaan. Het was een mooie avond zo.”

Buitenspelgoal

Er was één moment waarop de avond voor Verbruggen even spannend werd. De bal verdween achter zijn doellijn, maar gelukkig voor de doelman van Brighton & Hove Albion werd er gevlagd voor buitenspel. “Ik dacht het al, maar je moet gewoon doorgaan. Dat deed ik ook. De bal werd net van richting veranderd, dat maakte het lastig. Maar gelukkig was het buitenspel. Dat is niet per se geluk, volgens mij, want de verdediging hield goed hun lijn en stapte op het juiste moment.”

Verbruggen vernam deze interlandperiode vrij snel van bondscoach Ronald Koeman dat hij de eerste keeper zou zijn, ondanks de terugkeer van Justin Bijlow. “Op de eerste dag hoorden wij het al, de ochtend voor de persconferentie. Het voelt goed dat hij het vertrouwen in mij uitspreekt. Dat probeer ik terug te betalen door het team te helpen. Ik maak snel stappen en leer elke dag. Het zijn allemaal ervaringen die mij beter en sterker maken.”

Teamgenoot Ferguson

Bij tegenstander Ierland speelde Evan Ferguson mee, het grote aanvalstalent van Brighton. Teamgenoot van Verbruggen dus. Omdat ze nu tegenover elkaar stonden, kon de doelman Koeman helpen met inside information. “Ja, natuurlijk. Je bent hier om te winnen, toch? Je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden en iedereen probeert zijn steentje bij te dragen, dus ik ook. Sommige jongens ken je. Het is altijd leuk om tegen een teamgenoot te speler, en het is nog leuker als hij niet scoort. Ik ga het er niet inwrijven, zo ben ik niet. Misschien een grapje. Hij is een hartstikke goede spits met veel talent. Die naam gaan we nog vaak horen in de toekomst.”

Moet Verbruggen eerste keeper blijven?

  • Ja, vind ik wel.
  • Nee, Bijlow is beter.
  • Nee, ik zou Flekken kiezen.
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie