Verbruggen heeft vol vertrouwen in ‘kinderdroom’

Foto: Verbruggen heeft vol vertrouwen in ‘kinderdroom’

Brighton Hove & Albion maakte maandag de komst van doelman Bart Verbruggen wereldkundig. The Seagulls betalen naar verluidt een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro aan RSC Anderlecht. Verbruggen zelf denkt dat hij uitstekend past in het spel van zijn nieuwe club.

Verbruggen geniet van spel Brighton

In zijn eerste interview voor de club gaat Verbruggen in op het spel van Brighton. “De club is geweldig en de mensen die er werken ook, maar wat ik het mooiste vind is hoe ze speelden vorig seizoen. Ik denk dat ik hier goed pas.”

Volgens Verbruggen is het spel van Brighton hem dan ook op het lijf geschreven. “Soms vind ik het leuker om voor een voetballende oplossing te gaan, dan dat ik een redding verricht. Ik heb me altijd comfortabel gevoeld met de bal aan mijn voeten.”

Kinderdroom Verbruggen

Op de website van Anderlecht spreekt Verbruggen van een ‘kinderdroom’. ” Deze club heeft mij het platform geboden om mij te ontwikkelen waardoor ik nu deze overstap kan maken. In de Premier League spelen is altijd al een kinderdroom geweest. Dat die droom nu uitkomt, heb ik ook te danken aan de club.”

Ook Brighton-manager Roberto De Zerbi is lovend over de voetballende kwaliteiten van Verbruggen. “Hij is gewend om ons type voetbal te spelen en hij zal dan ook geen enkel probleem hebben om zich in onze groep te mengen. Hij heeft de potentie om in de komende jaren een erg belangrijke speler te worden voor onze club.”

Denk jij dat Verbruggen gaat slagen bij Brighton?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie