‘Veel vraagtekens voor Oranje-voorselectie Koeman’

Foto: ‘Veel vraagtekens voor Oranje-voorselectie Koeman’

Ronald Koeman maakt vrijdag zijn voorselectie bekend voor het Nederlands Elftal. Ruud Gullit verwacht dat de bondscoach van Oranje enkele nieuwe namen zal oproepen ten opzichte van de WK-selectie in Qatar. Met name op het middenveld en achterin ziet Gullit een aantal potentiële kandidaten. Ook voorziet Gullit de nodige pijnpunten voor Koeman.

In zijn column in De Telegraaf meldt Gullit dat hij hoopt dat Bologna-middenvelder Jerdy Schouten een kans krijgt. “Van Gaal liet hem vallen, hoewel Schouten een assist gaf en de bondscoach tevreden over hem was. Ik kan me voorstellen dat Koeman in hem geïnteresseerd is.”

Ook noemt de oud-international nog een aantal andere namen die volgens hem de kans moeten krijgen. “Jongens als Xavi Simons van PSV en de Feyenoorders Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman zijn spelers om in de gaten te houden voor de voorselectie van het Nederlands elftal.”

Pijnpunten Oranje

Over drie weken speelt het Nederlands elftal EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar, maar Gullit ziet vooral in de sleutelspelers pijnpuntjes voor Oranje. “Virgil van Dijk stond in het FIFA-wereldelftal, maar zit niet in zijn beste periode bij Liverpool. Memphis Depay moet het bij zijn nieuwe club Atletico Madrid voornamelijk met invalbeurten doen. Frenkie de Jong voetbalt goed mee bij FC Barcelona, maar zou nog veel meer zijn stempel op de ploeg moeten drukken.”

Het zijn volgens Gullit niet de enige zorgen die Koeman moet hebben, gezien er ook veel Oranje-internationals momenteel niet aan spelen toekomen. “Spelers uit vorm zijn Steven Bergwijn en Steven Berghuis, Cody Gakpo heeft het moeilijk bij Liverpool, Daley Blind, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij spelen nauwelijks bij Bayern München en Internazionale. Van de drie keepers op het WK zijn Andries Noppert en Justin Bijlow geblesseerd en speelt Remko Pasveer geen minuut meer bij Ajax.”

Denk jij dat Nederland zich gaat plaatsen voor het EK 2024?

  • Ja, dat moet geen probleem zijn
  • Nee, dat redden we niet
855+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie