Van ‘t Schip staat voor keiharde Ajax-maatregel: “Kán bijna niet anders”

Foto: Van ‘t Schip staat voor keiharde Ajax-maatregel: “Kán bijna niet anders”

Volgens Sjoerd Mossou moet John van ‘t Schip direct keihard ingrijpen wanneer hij bij Ajax begint. Daarbij wijst de voetbaljournalist met de vinger naar Steven Bergwijn, die volgens Mossou niet langer meer aanvoerder moet zijn van de Amsterdammers. Volgens Mossou is de vleugelaanvaller enorm ver weggezakt na zijn komst naar Ajax.

Bergwijn aanvoerder af bij Ajax?

“Dat is de eerste maatregel die hij neemt. Dat kán bijna niet anders”, vertelt Mossou in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad over het afnemen van de aanvoerdersband van Bergwijn. Volgens de voetbaljournalist is dat de beste zet die Van ’t Schip kan doen bij zijn start in de Johan Cruijff ArenA. “Dat hij geen aanvoerder moet zijn, daar is iedereen het over eens. Ik dacht wellicht is het een slim trucje om hem te motiveren. En er was wellicht hoop dat het kwartje zou vallen. Maar het is een last geworden, een zak aardappelen op zijn rug. Sutalo is nog een logischere aanvoerder dan Bergwijn.”

Dramatische Taylor

Volgens Mossou haalt Bergwijn momenteel ook een dramatisch niveau bij Ajax. “In de eerste weken bij Ajax zeiden we nog dat hij te goed was voor de Eredivisie. Het is ongelofelijk hoe ver hij is weggezakt, voor een speler van dertig miljoen euro. Dat is heel erg pijnlijk.” Ook Kenneth Taylor kan rekenen op kritiek van Mossou. “Dat hij mee ging naar het WK, was al apart. Hij is goed begonnen, zoals je vaak ziet bij Ajax. Maar dat hij al vier interlands heeft gespeeld en bij een WK-selectie zat is onvoorstelbaar.”

Mossou vraagt zich af of Taylor wel het niveau voor Ajax heeft. “Hij is al zó lang, zó matig. En het wordt ook maar niet beter. Ook in zo’n wedstrijd en hij kan niet zeggen dat de ruimtes te groot zijn. Want dat was voor het eerst dit seizoen redelijk op orde.”

Moet Van ‘t Schip de aanvoerdersband afpakken bij Bergwijn?

  • Ja, dat zou wel logisch zijn
  • Nee, dat is niet perse nodig
2855+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie