Van Polen grapt na Eredivisie-terugkeer: “Hebben jullie wat om af te zeiken”

Foto: Van Polen grapt na Eredivisie-terugkeer: “Hebben jullie wat om af te zeiken”

PEC Zwolle is komend seizoen definitief terug in de Eredivisie. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie had vrijdag genoeg aan gelijkspel tegen Almere City, maar moest er wel diep voor gaan. Bram van Polen, die onlangs nog zijn contract verlengde, ziet met zijn terugkeer in de Eredivisie een win-winsituatie.

Feestje voor Van Polen

Het was voor de routinier van Zwolle niet de eerste keer dat hij een feestje kon vieren. Van Polen werd al eens eerder kampioen in de Keuken Kampioen Divisie en won met Zwolle ook al eens de KNVB-beker. “De bekerwinst was mooi, maar deze is voor de club misschien nog wel belangrijker”, vertelde de verdediger tegenover ESPN. “Het was niet onze beste wedstrijd. Een paar jongens waren zenuwachtig en ik vond ons slordig, maar goed.”

Van Polen vertelde eerder al eens ‘zijn kop eraf te gaan zuipen’ en kwam nu op die uitspraak terug. “Des te mooier dat ik nu heel wat biertjes kan drinken. Maar dit was pas het eerste doel. We willen graag kampioen worden. Mede omdat de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen erg sterk is, hadden we hier vooraf zeker voor getekend. Deze is binnen, nu de schaal nog.”

De ervaren Zwollenaar keert daardoor terug in de Eredivisie en treft daardoor tegenstanders als Ajax, Feyenoord en PSV. Van Polen kreeg de vraag of hij dat niveau nog wel aankan. “Geen idee, maar anders hebben jullie analisten wat om af te zeiken. Dat kan een win-winsituatie worden.”

Denk jij dat Zwolle langer dan een seizoen in de Eredivisie gaat blijven?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, ze degraderen direct weer
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie