Van Nistelrooy: “Wij horen er ook bij”

Foto: Van Nistelrooy: “Wij horen er ook bij”

Ruud van Nistelrooy is zeer te spreken over PSV, dat zondag een 3-1 overwinning heeft behaald op FC Twente. De trainer genoot van de drie doelpunten van zijn team.

“Ik had er al heel veel vertrouwen in”, opende Van Nistelrooy het interview met ESPN. “Dat is nu makkelijk om te zeggen natuurlijk, maar ik vond dat wij er goed op stonden. Ook op de training was het niveau hoog. Ik ben blij dat het er ook uit kwam in de wedstrijd.”

Pal na rust kreeg PSV nog wel een tik te verwerken. “Direct na rust krijgen we die grote kans met Xavi Simons en Fábio Silva. Dan kun je 2-0 maken, maar valt de 1-1. Daarna kregen ze nog een kans. Dat was de meest penibele periode, maar uiteindelijk winnen wij verdiend, vind ik. We maken drie goede goals en creëren nog drie à vier honderd-procent-kansen.”

Van Nistelrooy vervolgt: “Ik vond dat we goed speelden en afspraken goed nakwamen. Ook met de ballen naar de zijkant en het bij de tweede paal komen, de ruimtes aanvallen tussen de centrumverdedigers en de backs. Goede voorzetten van Bakayoko. En Xavi (Simons, red.) die ook weer een schitterende goal maakte. Maar ik vond de assist van Sangaré denk ik nog wel het allermooiste van de avond.”

Titelkansen blijven overeind

De PSV-trainer kreeg ook vragen over de titelrace. Wat zegt deze triomf over de kansen voor zijn team? “Dat we dichtbij blijven staan, daar ging het om vandaag. De drie teams boven ons blijven hun wedstrijden winnen, dus er stond druk op deze wedstrijd. Maar de spelers waren vastberaden om te laten zien dat wij er ook bij horen te staan daar boven. Dat is gelukt.”

Wint PSV met 0-2 bij RKC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Doet PSV nog echt mee?

  • Ja
  • Nee
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie