Van Nistelrooy rijkste Nederlandse voetballer, Hiddink rijkste trainer

Soccernews

Málaga-spits Ruud van Nistelrooy is nog steeds de rijkste voetballer van Nederland. Guus Hiddink, die onlangs in Anzhi Makhachkala een nieuwe club vond, blijft de rijkste trainer. Het zakenblad [i]Quote[/i] meldt dat in haar nieuwe magazine.

Het vermogen van Van Nistelrooy wordt op zo’n vijftig miljoen euro geschat, dit komt mede door zijn transfer naar Málaga van afgelopen zomer. Málaga is in handen van een rijke sjeik uit Abu Dhabi en Van Nistelrooy heeft bij de Spaanse club een jaarsalaris van zes miljoen euro. Daarnaast verdiende hij goed bij Manchester United en Real Madrid.

Op de tweede plek staat de gestopte Dennis Bergkamp (45 miljoen euro) en op plek drie AC Milan-middenvelder Clarence Seedorf (40 miljoen euro). Bayern München-aanvaller Arjen Robben doet het ook goed. Hij zou dertig miljoen euro op zijn rekening hebben. Hij verdient iets meer dan negen miljoen euro bruto per jaar bij de Duitse topclub.

Internazionale-middenvelder Wesley Sneijder staat vrij laag, op een tiende plek. Hij heeft een geschat vermogen van twintig miljoen euro, terwijl hij zo’n vijftien miljoen euro bruto per jaar krijgt. Wel moest Sneijder flink betalen na een dure echtscheiding.

De 65-jarige Hiddink is zoals gezegd de rijkste trainer. Hij zou 25 miljoen euro op de bank hebben. Hij verdiende onder meer goed in Turkije en Rusland en verdient nu bij Anzhi zo’n tien miljoen euro per jaar. Op nummer twee en drie staan Louis van Gaal (23 miljoen euro) en Dick Advocaat (23 miljoen euro). Marco van Basten staat met tien miljoen euro ook vrij hoog. Hij hield vooral aan zijn spelersloopbaan dit geld over. Na zijn loopbaan was hij nog wel bondscoach van Nederland en trainer van Ajax. Vanaf komende zomer is hij trainer van sc Heerenveen.

Feyenoord-trainer Ronald Koeman zou veertien miljoen euro bezitten. Hij zou in het verleden bij Valencia hebben bedongen dat hij zes miljoen euro zou meekrijgen bij ontslag. Hij werd bij die club ook ontslagen. Frank Rijkaard, bondscoach van Saoedi-Arabië, belegt zijn geld in vastgoed.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:23
76+
Theo Janssen blij met N.E.C. supporters
20:55
174+
‘Liverpool-leegloop dreigt voor Arne Slot’
20:21
25+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
20:00
46+
Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”
19:52
64+
Mossou en Warmerdam hard maar fair over Mark van Bommel
19:26
79+
Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Duitsland een feit
18:49
36+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:29
10+
Nederland krijgt op EK niet te maken met Franse pechvogel
18:09
185+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
324+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
63+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
3+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
16:49
214+
‘Ajax wil Zuid-Amerikaans toptalent halen’
16:29
45+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
92+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
15:45
75+
Ten Hag lacht om transfersuggestie: “Iedere transferperiode weer…”
15:30
368+
Van der Gijp doet onthulling over Gullit én Frenkie de Jong
15:15
62+
‘FC Twente heeft Boschker-opvolger in beeld’
15:00
53+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie