Van Nistelrooy: ‘Dát is de beste ploeg van Nederland’

Foto: Van Nistelrooy: ‘Dát is de beste ploeg van Nederland’

PSV richtte zich op zaterdagavond enigszins op na de sof tegen FC Emmen door met 2-0 van Go Ahead Eagles te winnen. In het aankomende weekend is koploper Feyenoord echter de tegenstander in de Rotterdamse Kuip, en dat is wel andere koek.

“Feyenoord-uit, daar heb je al het hele jaar zin in”, stelde trainer Ruud van Nistelrooy op zijn persconferentie na de wedstrijd tegen Go Ahead, als geciteerd door Voetbal International: “De Kuip, die grasmat. Het is een geweldig affiche. En Feyenoord is voor mij nu de beste ploeg van Nederland. Hoe ze spelen, hoe constant ze zijn. Ook in Europa. Ze zijn de favoriet voor dit duel. Feyenoord is een schitterende test voor ons.”

Fábio Silva óf Luuk de Jong?

PSV haalde Fábio Silva (Wolverhampton Wanderers) onlangs binnen op huurbasis en de Portugees is een pure spits. Is het dus óf Luuk de Jong óf Silva? “Ze kunnen ook samen spelen. Ik denk dat Fábio Silva ook goed vanaf de linkerkant kan spelen, ook al is hij van nature een echte nummer 9′, aldus Van Nistelrooij. ‘Ik speel het liefst met buitenspelers en die lijn wil ik ook graag doorzetten. Daarin hebben we ook geïnvesteerd qua veldbezetting. Maar ik sluit ook niets uit als spelers in hun prestaties exploderen. Dan ga je kijken hoe je dat het beste bij elkaar kunt brengen.”

“Dan kan je een nuance aanbrengen”, vervolgde Van Nistelrooy. “Dat is niet gek. Als je zegt, je komt vanaf de linkerkant naar binnen als valse spits en Xavi Simons trekt meer naar het middenveld. Dan kom je meer uit op twee spitsen en dat vergt geen grote aanpassingen. Maar die keuzes hangen uiteindelijk allemaal af van de spelers en hun vorm.”

Wint Feyenoord morgen bij Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Feyenoord de beste ploeg van Nederland?

  • Ja
  • Nee
1725+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie