Van Nistelrooij stevig afgekraakt: “Ik heb het niet gezien”

Foto: Van Nistelrooij stevig afgekraakt: “Ik heb het niet gezien”

Ruud van Nistelrooij kan na zijn vertrek bij PSV op veel bijval uit de voetballerij rekenen, maar Willem van Hanegem houdt zich in de Willem & Wessel podcast niet in over de trainer. Volgens de voormalig topvoetballer heeft de oefenmeester weinig laten zien.

Van Hanegem over Van Nistelrooij

De hoofdtrainer bleek intern al een langere periode onder vuur te liggen. Waar er al een aantal maanden problemen in de technische staf waren, en André Ooijer en Fred Rutten besloten te vertrekken, was ook een gedeelte van de spelersgroep niet blij met zijn werk. Het besloot daarom bij het bestuur te klagen.

Het was opvallend te noemen, aangezien Van Nistelrooij er dit seizoen in slaagde om zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal binnen te halen. Volgens Van Hanegem zijn beide prijzen verwaarloosbaar. “Daar heb ik niets mee. Dat ding stelt helemaal niets voor. Dan heb je die twee dingen, maar ik kijk hoe ze hebben gespeeld: droevig”, oordeelt hij.

Van Hanegem vindt het onbegrijpelijk dat analisten stellen dat de trainer het goed heeft gedaan. Het spel sprak volgens hem voor zich. “Ik heb het niet gezien. Ik vind het echt een heel aardige gast. Ik vind het jammer hoe het is gelopen, zeker als het zo is gelopen. Dat ze achter zijn rug iets doen, daar staat de voetballerij wel om bekend.”

Zinderend slotweekend

Rutten staat komende zondag eenmalig voor de spelersgroep om de laatste wedstrijd op zich te nemen. Tegen AZ heeft het minimaal een punt nodig om de tweede plaats te behouden. Mochten de Eindhovenaren daar niet in slagen, dan moet PSV hopen dat Ajax niet in Enschede van FC Twente weet te winnen.

AZ Alkmaar
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:31.

Heeft Van Nistelrooij het bij PSV goed gedaan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
378+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie