Van Hecke kon naar Nederlandse top: “Maar dit is wat iedere voetballer écht wil”

Foto: Van Hecke kon naar Nederlandse top: “Maar dit is wat iedere voetballer écht wil”

Jan-Paul van Hecke stond op het punt om afgelopen winter naar Feyenoord te gaan. De verdediger van Brighton & Hove Albion kwam destijds nauwelijks en spelen toe en had contact met Arne Slot over een move naar Rotterdam.

Nederlandse verdediger besloot bij Brighton te blijven

Ik stond toen wel open voor Feyenoord. Ik speelde niet veel en het is een geweldige club”, liet Van Hecke weten in een interview met Voetbal International. Brighton-manager Roberto de Zerbi overtuigde zijn pupil om in Engeland. “Als ik jou was, zou ik blijven. Ik denk dat je veel gaat spelen. Jij gaat je minuten wel krijgen”, zei de Italiaan.

Inmiddels speelt Van Hecke een belangrijkere rol bij zijn club, en hoeven clubs uit de Eredivisie niet meer te bellen. “Als je voor een Nederlandse topclub mag spelen, is dat mooi. Alleen ik speel in de Premier League. Dat ik aan ze gelinkt wordt, is leuk, maar door mijn vroege overstap naar Engeland heb ik dat stadium overgeslagen. RKC-uit kan ook mooi zijn, maar spelen in Engeland is wat iedere voetballer uiteindelijk écht wil.”

Confrontatie met Ajax

Donderdag neemt Van Hecke het op tegen Ajax in de Europa League. “Leuk om tegen een Nederlandse club te spelen. Ik heb met SC Heerenveen tegen Ajax gespeeld, toen kregen we 5-1 klop. Kudus on fire, was het. Mijn broer Guus is ook een fanatieke Ajacied, dus dat maakt het leuk. Al zal hij nu voor Brighton zijn, anders laat ik hem het stadion niet in. Verder vind ik het niet zo’n speciale wedstrijd. Ik heb niets met Ajax. Ik merk vooral dat ik veel kaarten moet regelen. Ik had een vak kunnen vullen.”

Zou je liever bij Brighton spelen of de Nederlandse top?

  • Brighton
  • Eredivisie-top
  • Too close to call
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie