Van Hanegem: ‘Feyenoord was verschrikkelijk om te zien’

Foto: Van Hanegem: ‘Feyenoord was verschrikkelijk om te zien’

Willem van Hanegem was afgelopen donderdag aanwezig in De Kuip toen Feyenoord met 1-0 won van SS Lazio. Het clubicoon genoot met volle teugen van de kolkende Kuip.

“Weet je wat voor mij het mooiste was? Als je de mensen ziet in het stadion. Dat is voor mij het mooiste dat er is. Het voetbal was niet geweldig, het was verre van geweldig. Elke keer kreeg ik de zenuwen dat het verkeerd zou aflopen. Gelukkig gebeurde dat niet”, blikt Van Hanegem terug.

Met name het middenveld vond de oud-international niet goed. “Ik heb zoveel moeite met het middenveld. Wat zijn ze allemaal aan het doen? Ze gaan met vier man druk zetten en dan is er een zee van ruimte aan de andere kant. In de tweede helft waren er twee linies bij Feyenoord. Als je dan gewoon een steekbal geeft ben je vijf mensen kwijt. Zak dan in elkaar of schuif gewoon naar voren. Het was zo verschrikkelijk om te zien.”

Lof voor Hartmann en Bijlow

“Alle mensen die hier zitten zijn allemaal blij dat we gewonnen hebben. Dat is eigenlijk het belangrijkste, maar voor hetzelfde geld ga je er gewoon uit. De keeper redt je een paar keer. De Kale professor speelde weer een van zijn betere wedstrijden, op een of twee foutjes na vertelden ze bij ESPN, maar die moeten ook wat zeggen. Heb je de trainer zien staan? De hele tijd zag je hem aanwijzingen geven aan de spits en dat hij door moest jagen. Die jongen liep daar alleen en in zijn rug zat niemand. Waarom stuur je hem dan toch elke keer diep? Vorig jaar lukte het wel omdat je als team veel dichter bij elkaar zat. Lopez vond ik niet bijzonder. Daarna komt er een jongen in uit de eigen opleiding. Die speelt toch veel beter dan die gozert?”

Tot slot noemt Van Hanegem goalie Justin Bijlow ‘de beste van Nederland’. “Hij heeft Feyenoord donderdagavond een paar keer gered en is gewoon de beste keeper van Nederland. De keeperstrainer van Oranje denkt daar waarschijnlijk anders over, maar ik heb goede hoop dat Louis dat wel ziet. En als je trainer bent, en je vindt dat, dan ga je toch niet naar – hoe heet die man ook alweer – Frans Hoek luisteren? Dat kan toch niet waar zijn?”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 14:28.

17+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie