Van Gaal hint op verrassing: ‘Ik luister wel naar mijn spelers’

Foto: Van Gaal hint op verrassing: ‘Ik luister wel naar mijn spelers’

Bondscoach Louis van Gaal heeft een kleine opening gelaten voor het opstellen van Steven Bergwijn naast Memphis Depay voor de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Depay gaf onlangs aan dat hij liever met Bergwijn in de spits speelt in plaats van Cody Gakpo. Van Gaal ging vrijdag tegenover de NOS in op de uitspraken van Depay.

Cody Gakpo is dit WK de blikvanger bij Oranje en scoorde in alle groepsduels. Toch stelde Depay liever Bergwijn naast hem te zien in de voorhoede dan de PSV-aanvaller. “Ik heb een prima klik met hem (Gakpo, red.). Maar ik denk dat ik toch het liefst met Steven Bergwijn speel. Die is nog balvaster en dan kan Cody eroverheen komen.”

Van Gaal had de uitspraken van Depay ook meegekregen, maar wilde er niet al te zwaar aan tillen. “Ik vind het niet verstandig, maar het zegt iets over onze manier van werken. We vertrouwen elkaar en kunnen dat accepteren. Iedereen kan zeggen wat hij wil. Dat is het mooie van deze mededeling van Memphis.”

Bergwijn naast Depay

Garanties wil Van Gaal echter niet bieden, die echter ook niet uit wilde sluiten dat Bergwijn start tegen de VS. “Natuurlijk, ik luister altijd naar de voorkeur van spelers. Ik praat met spelers over met wie ze het liefst samenspelen. Alleen ik kan niet ieder verzoek beantwoorden.” Dat Depay gaat starten is wel duidelijk, maar of de Ajax-aanvaller daadwerkelijk naast hem staat wilde Van Gaal niet bevestigen. “Het zou wel kunnen, want ik luister naar spelers.”

Wie moet naast Depay in de spits staan?

  • Bergwijn
  • Gakpo
293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie