Van Gaal geeft tekst en uitleg over keuze Noppert

Foto: Van Gaal geeft tekst en uitleg over keuze Noppert

Louis van Gaal heeft toelichting gegeven op zijn keuze om Andries Noppert tot eerste Oranje-doelman te verkiezen. Ondanks het genomen risico heeft de bondscoach veel vertrouwen in de 28-jarige debutant.

Van Gaal, die op keepersgebied wordt bijgestaan door Frans Hoek, verkiest Noppert boven Justin Bijlow en Remko Pasveer. “Waarom? Omdat hij normaal gesproken de ballen tegenhoudt. Dat is voor een keeper de belangrijkste taak. Bij deze bondscoach moet je soms ook goed opbouwen, maar de eerste taak is om ballen tegen te houden. Hoe hij met zijn voeten is? Beter dan verwacht”, reageerde Van Gaal vlak voor het duel voor de camera van de NOS.

Van Gaal is bewust van het risico dat hij neemt met Noppert, die geen internationale ervaring heeft. “Maar dat heeft Flekken ook niet. Alleen Cillessen heeft het. Pasveer heeft maar twee interlands gespeeld, Bijlow zes. Het maakt niet zo veel uit. Natuurlijk is het van tevoren een risico, maar ik heb Edwin van der Sar ook opgesteld voor een Europees duel toen hij negentien jaar was. Het heeft te maken met de noodzaak. Ik ben genoodzaakt om te kiezen voor Noppert en ik heb alle vertrouwen in hem”, aldus de bondscoach.

Spanning

De keuzeheer is niet gespannen rond de keeperskwestie. “Ik vind het spannend om te zien of wij als team kunnen winnen van Senegal. In Noppert heb ik alle vertrouwen, zoals ik ook vertrouwen heb ik De Ligt en Berghuis. Dat waren volgens de media de twijfelgevallen. Het heeft ook te maken met de tegenstanders, ik denk dat we van hen meer profijt kunnen hebben tegen dit soort tegenstanders. Ja, ik kies voor De Ligt vanwege zijn fysiek en zijn kopkracht”, besloot Van Gaal.

Goede argumenten?

  • Ja hoor
  • Vind ik niet
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie