Van Gaal: “Als wij wereldkampioen willen worden…”

Foto: Van Gaal: “Als wij wereldkampioen willen worden…”

Louis van Gaal is overwegend positief over het Nederlands elftal, dat zich dankzij een 2-0 zege op Qatar verzekerde van de groepswinst. De bondscoach gaat niet mee in het negatieve oordeel over zijn team.

Nederland is vooralsnog zeer kritisch over het veldspel van Oranje. “We hebben twee leuke goals gemaakt en we waren veel zorgvuldiger in balbezit, maar het kan altijd beter”, verklaarde Van Gaal, die Marten de Roon in de beginfase wel een paar keer onhandig balverlies zag lijden, tegenover de NOS. “Het shirt van het Nederlands elftal is zwaar, dat heb ik bij verschillende spelers gezien.”

“Bij Gakpo niet, maar bij heel veel spelers wel. Gakpo is on fire”, aldus Van Gaal, die ook de bekritiseerde Memphis Depay een compliment maakt. “Dankzij Memphis maken wij het verschil, hij is toch weer betrokken bij de goals. Als wij wereldkampioen willen worden, dan moet hij spelen. Vandaag was het 65 minuten, vijf minuten langer dan ik vooraf zei. Ik heb het iets gerekt, zodat hij eerder negentig minuten kan spelen.”

Volgende opponent

Het Nederlands elftal gaat later op de avond met interesse naar Groep B kijken. De nummer twee uit deze groep is de volgende opponent van Oranje. “Ik ga met bijzondere interesse kijken”, verklaarde Van Gaal. “Net als de spelers, het is een bijzondere groep. Ik vind het leuk dat we vanavond met zijn allen gaan kijken.”

Van Gaal was wel kritisch op de scheidsrechter van dienst. “Ik zag op het scherm 24 overtredingen van Nederland en 9 van Qatar. Tsja… Je kunt niet afjagen als er zo gefloten wordt. Daar heb ik al eerder over geklaagd bij de FIFA, maar daar heb ik nog niets over gehoord.”

Nederland wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heb je vertrouwen in dit Oranje?

  • Ja
  • Nee
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie