Van Dijk en Aké ondersteboven van Oranje-ploeggenoot

Foto: Van Dijk en Aké ondersteboven van Oranje-ploeggenoot

Het begint er meer en meer op te lijken dat de Oranje-defensie op het WK straks zal gaan bestaan uit Daley Blind, Nathan Aké, Virgil van Dijk, Jurrien Timber en Denzel Dumfries. In de afgelopen interlandperiode maakte met name Timber wederom veel indruk.

Zo ook op ploeggenoot Aké. “Jurriën is echt wel een heel groot talent, hè”, lacht de Manchester City-speler in gesprek met Voetbal International. “We wisten al dat Jurriën met Ajax in de Champions League op hoog niveau kan presteren. Dat heeft hij al heel vaak laten zien. Dat trekt hij nu door in het Nederlands elftal. We hebben veel topverdedigers in de selectie en daar is Jurriën er duidelijk eentje van. (…) Hij verdient alles wat hij nu krijgt.”

Collega-Ajacied Blind vult aan: “Vorig seizoen hebben we bij Ajax al kunnen zien hoe goed hij ook op Champions League-niveau is. Het is mooi die ontwikkeling te zien. Jurriën is iemand die elke dag keihard werkt om een steeds betere speler te worden. Hij heeft altijd zijn ogen en oren open, hij is ontzettend leergierig. Bij Oranje is Jurriën precies dezelfde jongen zoals ik hem van Ajax ken. Heel talentvol, rustig, onverstoorbaar.”

Van Dijk

En erder zei Van Dijk al over Timber, die de voorkeur krijgt boven Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt: “Toen ik zijn leeftijd had, was ik lang niet zo ver als hij nu is. Ik heb alleen maar lof voor hem. Jurriën is een geweldige speler en een echte professional. Hij heeft nog steeds zó veel potentie. Hopelijk kan hij het blijven laten zien en zich goed doorontwikkelen. Dan zal het allemaal wel goedkomen.”

TIP: Pak 14x je inzet bij een WK-titel voor Oranje!

Timber is in potentie minstens net zo goed als Van Dijk

  • Eens
  • Oneens
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie