Van der Vaart: ‘Ik vond hem zo’n lul, kon hem wel vermoorden’

Foto: Van der Vaart: ‘Ik vond hem zo’n lul, kon hem wel vermoorden’

Rafael van der Vaart kon in zijn periode als speler lang niet met iedere trainer even goed opschieten. Met name met André Villas-Boas had de voormalig middenvelder op zijn zachtst gezegd geen hele goede klik, bij Tottenham Hotspur.

André Villas-Boas staat er niet erg goed op bij ‘Raffie’

De Portugees werd in 2012 coach van de Spurs en niet geheel toevallig wilde Van der Vaart vrij snel daarna weg uit Londen. Dat was, blijkt nu, wederzijds. “Hij wilde mij niet meer hebben. Hij had Gylfi Sigurdsson gehaald en vond hem beter, dus ik wilde terug naar HSV. Ik heb toen Daniel Levy (de eigenaar, red.) gebeld: zoek het uit, ik kom morgen wel. De transfer ging namelijk niet door. Daarna werd ik ‘s nachts uit mijn bed gebeld dat HSV in het vliegtuig zat op mij op te halen. Zo gaan die dingen”, blikt Van der Vaart terug in NOS Studio Voetbal.

De oud-international van Oranje erkent dat hij ‘wel een beetje boos was dat hij gelijk zijn basisplaats was verloren’ onder Villas-Boas. “Ik had twee goede jaren achter de rug en Villas-Boas zegt op zijn eerste dag: je bent mijn tweede nummer 10. Nou, ik kon hem wel vermoorden. Ik vond hem zo’n lul. De trainer die je niet opstelt is al snel een lul, maar dit was echt ongekend.”

‘Mourinho-wannabe’

Tafelgast Ron Jans is ook niet erg enthousiast over Villas-Boas, die later ook nog onder meer FC Porto, Chelsea en Marseille heeft getraind. “Ik heb een keer een presentatie van hem gehad bij de KNVB. Dat is de slechtste presentatie die ik ooit heb gezien.” Van der Vaart besluit: “Ik noemde hem altijd de Mourinho-wannabe. Hij klonk hetzelfde, bewoog hetzelfde. Ik kon daar niet zo heel goed mee omgaan.”

Villas-Boas is een slechte trainer

  • Eens
  • Oneens
250+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie