‘Van der Sar zet streep door Ajax-droomtrainer’

Foto: ‘Van der Sar zet streep door Ajax-droomtrainer’

Volgens veel Ajax-fans en analisten is er één ultieme kandidaat voor het hoofdtrainerschap van Ajax. De Amsterdammers zitten na het ontslag van Alfred Schreuder zonder hoofdcoach. Johnny Heitinga neemt de honneurs waar, maar dat is volgens Johan Derksen en René van der Gijp niet de man die Ajax naar het volgende hoofdstuk in de clubgeschiedenis leidt.

De analisten aan de tafel van Veronica Offside sluiten aan bij de lange rij mensen die vinden dat Peter Bosz een nieuwe kans verdient als hoofdtrainer van Ajax. De oud-oefenmeester van onder meer Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon zit op dit moment werkeloos thuis.

Of de trainer ook echt bij Ajax gaat tekenen, daar is volgens Johan Derksen nog een groot vraagteken achter te plaatsen. Volgens De Snor zorgt de geschiedenis van Bosz in Amsterdam, en vooral de manier waarop hij is weggegaan, ervoor dat de aanvallend ingestelde trainer (voorlopig) niet bij Ajax tekent.

Van der Sar zet streep door Ajax-trainer

Derksen: “Maar Van der Sar haalt Bosz niet, want Bosz is door Van der Sar weggegaan. Van der Sar wilde toen dat Dennis Bergkamp in de staf zat en Bosz wilde met een eigen staf werken, dus daarom komt Bosz niet, maar dat zou een goede trainer zijn.”

Tafelgenoot René van de Gijp is het met Derksen eens. “Al gaat het alleen maar om het feit dat Van der Sar en Heitinga je club niet kunnen uitdragen en Bosz wel”, stelde hij.

Er moet naast een trainer óók nog gezocht worden naar een technisch directeur. Daarnaast zoekt Ajax óók nog een voetbalman voor in de Raad van Commissarissen. Daarvoor noemt Derksen de naam van Keje Molenaar, die vicevoorzitter wordt bij FC Volendam. Had hem gehaald als directeur of als technisch directeur, want hij is uitermate geschikt – ook met zijn juridische achtergrond – voor zo’n baan.”

Ajax wint Europa League!

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

789+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie