“Van der Sar moet nu even naar voren treden”

Foto: “Van der Sar moet nu even naar voren treden”

Ajax brak deze zomer verschillende transferrecords, maar is desondanks teruggeworpen in de tijd. Die conclusie trekt VI-journalist Simon Zwartkruis maandagavond in Voetbalpraat.

“Het gekke is dat ze in bepaalde opzichten terug in de tijd zijn”, opent Zwartkruis in het ESPN-programma. “Ze wilden van de invloed van zaakwaarnemers af. Dat was ook een belangrijk punt van Cruijff. Hij wilde ze van het jeugdcomplex weren. Wat dat betreft zijn ze nu terug in de oude situatie. De invloed van de raad van commissarissen is ook iets waar Cruijff mee wilde afrekenen. Die hebben nu meer invloed dan ze ooit hebben gehad.”

Zwartkruis vervolgt: “Het lijkt mij dat Van der Sar nu even naar voren moet treden. Hamstra en Huntelaar vallen onder hem, dus Van der Sar is de grote baas. Hij zal moeten gaan vertellen hoe het verder moet. Ik begreep al wel dat ze op korte termijn geen technisch directeur gaan aanstellen. Op lange termijn willen ze er wel weer één functie van maken.”

Schreuder 

Trainer Alfred Schreuder stak zondagavond een tirade af op de persconferentie. Kenneth Perez: “Hij zei in principe over de technische leiding: het is te zwak, dus ik laat mijn 37-jarige zaakwaarnemer de zaken doen voor Ajax. Blijkbaar hadden ze niet genoeg capabele mensen om het te doen. (…) Hij is niet heel ver. Je wordt door Napoli twee keer weggepoetst. Dat is het niveau waarop Ajax heel graag actief wil zijn. Het suddert een beetje door in de competitie.”

TIP: Wint Ajax van Liverpool? Win 4,35 keer je inleg via Unibet!

Moet Van der Sar ingrijpen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie