Van der Gijp walgt van uitspraken advocaat Vloet: “Heel pijnlijk”

Foto: Van der Gijp walgt van uitspraken advocaat Vloet: “Heel pijnlijk”

René van der Gijp heeft dinsdagochtend met een vieze smaak in de mond alle updates omtrent de rechtszaak van Rai Vloet gevolgd. De voetballer kreeg 3,5 jaar gevangenisstraf tegen zich geëist vanwege het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

Advocaat Rai Vloet vraagt zich af ‘of Gino zijn gordel wel droeg’

Vloet wordt de zwaarste vorm van dood door schuld aangerekend omdat hij met teveel alcohol in zijn bloed met ruim 200 kilometer per uur een ongeval veroorzaakte die het leven van de vierjarige Gino kostte. Aan het eind van de zitting vroeg de advocaat van Vloet zich hardop af ‘of Gino zijn veiligheidsgordeltje wel droeg’, waarop de moeder van de overleden jongen tierend de rechtszaal uitliep.

‘Gapend gat in het onderzoek’

“Dat vind ik van een advocaat wel heel pijnlijk, dat je in twijfel trekt of Gio wel of niet zijn gordel om zou hebben gehad”, reageert Van der Gijp in Vandaag Inside. “Dan denk ik: Kom op, Vloet reed met alcohol op met 203 kilometer per uur achter op die auto. Zo’n uitspraak kun je dan beter voor je houden.”

De moeder van Gino counterde door te zweren dat zij wel degelijk de gordels had gecontroleerd, maar volgens de advocaat van Vloet was dit op het lichaam van Gino niet terug te zien. “Het is een gapend gat in het onderzoek”, zei hij.

‘Bezig met cruisecontrol’

Vloet, oud-speler van onder meer PSV, NAC Breda en Heracles Almelo en tegenwoordig actief bij FC Ural in Rusland, heeft toegegeven dat hij ‘twee à drie glaasjes sterke drank ophad’ en claimt dat hij ‘bezig was met de cruisecontrol toen het noodloet toesloeg’. Hij ‘dacht dat hij 130 kilometer per uur reed’, maar dat is reeds als onwaar bevonden.

Snap jij dat de advocaat van Vloet dit opwierp?

  • Ja
  • Nee..
697+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie