Effectiefer Heerenveen weet bij Heracles weer eens te winnen

Foto: Effectiefer Heerenveen weet bij Heracles weer eens te winnen

Sc Heerenveen heeft voor het eerst sinds begin maart weer een Eredivisie-wedstrijd winnen afgesloten. Op bezoek bij Heracles Almelo versloeg de formatie van Kees van Wonderen de ploeg in de vorm. Een vroege en een late treffer beslisten het duel.

Sc Heerenveen wint met 0-2 bij Heracles Almelo

Sc Heerenveen reisde af naar Almelo met nog een punt voorsprong op de concurrent, maar duidelijk niet als favoriet. Door de recente vorm kijkt Heracles vooral naar boven, terwijl de bezoekers recent weinig meer winnen. De Heraclieden begonnen nog aardig, spits in vorm Jizz Hornkamp zag zijn schot gekeerd worden door Mickey van der Hart. De snelle goal viel echter na 9 minuten aan de andere kant. Sven Sonnenberg ging hopeloos de fout in met een slechte terugspeelbal waar Ché Nunnely optimaal van profiteerde. De aanvaller verving de geblesseerde Osame Sahraoui en pakte als snel zijn doelpunt mee.

Heracles ging voor de gelijkmaker en probeerde het spel te dicteren. Het leverde echter weinig grote kansen op, terwijl de Friezen in de tegenstoot wél steeds gevaarlijk werden. Via Luuk Brouwers kreeg het een grote kans, maar de aanvallende middenvelder schoot net voorlangs. De gastheren kregen richting de rust nog een aantal mogelijkheden. Sem Scheperman kon de strakke voorzet van Navajo Bakboord echter niet op doel krijgen. Sonnenberg kreeg de mogelijkheid om zijn grote fout goed te maken, maar zijn inzet eindigde op de lat.

Op jacht naar de gelijkmaker

Zo ging de ploegen met een 0-1 tussenstand rusten. Het spel bleef op en neer golven met kansen om te scoren voor beide ploegen in het Erve Asito. Pelle van Amersfoort probeerde de marge te verdubbelen, al vond hij doelman Michael Brouwer op zijn weg. Bij Heracles liep het niet zo vloeiend als de laatste weken, waardoor Erwin van de Looi ingreep met wissels. Jetro Willems en Mario Engels kwamen op het veld, even later werd er met Mohamed Sankoh een extra spits gebracht.

Ajdin Hrustic kreeg een aardige kans na goed voorbereidend werk van Bryan Limbombe, maar het schot van de Australische middenveld werd geblokt. Sankoh vond net na zijn invalbeurt wel het net, al deed hij dat vanuit buitenspel positie. Heracles bleef door drukken: Hrustic bereikte Hornkamp met een prachtige steekpass, maar onkarakteristiek schoof de spits net naast. Een vrije trap van Hrustic ging vervolgens maar rakelings naast.

Nog 0-2 in de slotfase

Zo leek de gelijkmaker aanstaande, maar gooide Heerenveen in de 88ste minuut de wedstrijd in het slot. Thom Haye vond uit een corner de volledig vrijstaande Pelle van Amersfoort, die raak kopte. Zijn 10e Eredivisie-treffer van dit seizoen besliste het treffen. Sankoh maakte alsnog zijn treffer nadat Pawel Bochniewicz de bal volledig miste, de 20-jarige aanvaller stond echter weer buitenspel. Zo pakte Heerenveen weer eens tien punten en nam het afstand van de concurrent. Met een goede eindfase van het seizoen zouden de play-offs nog bereikt kunnen worden.

Scoreverloop: 0-1 (9′) C.Nunnely, 0-2 (88′) P.van Amersfoort

Terechte zege?

  • Jawel
  • Vind ik niet
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie